Huszonkét alkotó vett részt az egyhetes programon

2022.07.02. 15:50

Bezárta kapuit a 17. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep

A házigazdák nem bíztak semmit a véletlenre, a szakmai találkozó ugyanis nemcsak alkotói munkával telt, hanem tartalmas kikapcsolódással várták a 17. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művész-telep résztvevőit és a programok iránt érdeklődőket egy héten át.

Mozsár Eszter

A művésztelep zárónapján Pálinkás Mariann festőművész emléklapot vesz át, középen Kovács Dezső polgármester, mellette Buday Mihály festőművész. Fotó: Buday Mihály

A nyitónapon, június 24-én Nagy László fővédnök, az Euroaszfalt ügyvezető igazgatója, Kovács Dezső polgármester és Buday Mihály festőművész, a tábor szakmai vezetője köszöntője után Bényi Éva festőművész kiállítását Szendi-Horváth Éva újságíró ajánlotta az érdeklők figyelmébe. A hagyományokhoz híven volt zenés irodalmi est, pálinka- és bormustra. A „BuDay Bárban” megidézték a boldog békeidőket és a gengszterek világát is, ahol Edith Piafként Keresztes Ildikó énekelt, a műsorban közreműködött Hóbor László bárzongorista és a Tornyos Táncklub. Pénteken a program zárásaként a település polgármestere és Buday Mihály emléklapot nyújtott át a művésztelep idei vendégeinek, majd Horváth Tibor gitárművész lépett színpadra. Az est folyamán tombolasorsoláson egy Buday-festmény is gazdára talált, a közönség pedig megtekinthette az itt készült alkotásokból álló tárlatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában