Pályázati támogatásból

2022.07.07. 16:45

Belterületi utakat újítottak fel Babosdöbrétén

Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert támogatást Babosdöbréte önkormányzata belterületi utak felújítására.

Arany Gábor

Az Ady utcai átadás résztvevői: Egyedné Császár Katalin közösségszervező, Takácsné dr. Simán Zsuzsa jegyző, Vigh László országgyűlési képviselő, Szalai Attila plébános, Szinayné Csarmasz Bernadett polgármester, Bertók Béláné alpolgármester, Szabó László képviselő

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Két belterületi utcát újíttatott fel a babosdöbrétei önkormányzat, a költségekhez a 2,8 millió forintos önrész mellé belügyminisztériumi pályázatból 16 millió forint támogatást kaptak.

Egyebek mellett ez is elhangzott csütörtökön délelőtt, amikor az Ady Endre utcában megtartották a jelképes átadást. Emellett az Arany János utca pár száz méteres szakasza esett át rekonstrukción. Mint Szinayné Csarmasz Bernadett polgármester elmondta, az Ady utcában a csatorna nyomvonalán megsüllyedt a burkolat, így már nem lehetett halogatni a felújítást. Ennek részeként megoldották a csapadékvíz elvezetését, a padka kiépítését, és új burkolatot kapott mindkét utca.  Érdeklődésünkre arról is szólt, hogy növekszik a település népszerűsége, három év alatt negyvenen költöztek oda, több család az ország másik feléből érkezett, és akadt, aki lipcsei lakóhelyét cserélte Babosdöbrétére. Így már 520 lakost számlálnak.

Az átadáson Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, a települések fejlesztését több pályázattal segíti a kormány. A Magyar falu programból kisebb, 5-10 millió forintos támogatás nyerhető, az infrastruktúrát érintő, komolyabb munkálatokhoz pedig egyebek mellett a belügyminisztériumi, illetve vidékfejlesztési pályázatok  nyújtanak segítséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában