Gyerektábor

2022.07.11. 14:00

A gobelin készítésével ismerkedtek a gyerekek Lovásziban

Az elmúlt héten tábort szerveztek helyi, környékbeli és a nyarat a településen élő nagyszülőknél töltő gyerekeknek az Olajbányász Művelődési Házban. Ez alkalommal a gobelin készítésének fortélyait ismerhették meg a résztvevők.

Korosa Titanilla

Készültek a gobelinek a táborban, hátul Soós Veronika, elöl jobbra Bekő Gréta

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Tavaly a gyöngyszövést gyakorolták a gyerekek, idén pedig egy új kézműves tevékenységet választott Soós Veronika, a művelődési ház vezetője, amivel foglalkozhatott a tizenhét táborozó az egyhetes programon.

– Nem szakadtunk el a tavalyi tábor tematikájától, ismét lehet kézműveskedni, csak a technika más. Célunk, hogy minél többféle tevékenységgel megismerkedjenek azok, akik az egész napos táborba jönnek, hiszen, amit tavaly megtanultunk, azt már önállóan is tudják otthon folytatni – magyarázta Soós Veronika. – Olyan munkát választottunk, ami egy hét alatt elkészíthető. 

A tábor utolsó napján ottjártunkkor a lányok és a fiúk is már gyakorlott mozdulatokkal varrták a több színű mintákat, bár a színváltáskor, vagy a cérna elkötésekor előfordult, hogy segítséget kértek, de szép munkák születtek. A fonalak és minták közti eligazodás után pihenésképpen a helyi strandot keresték fel a gyerekek. 

A lovászi Bekő Gréta első alkalommal vett részt a tábori életben, elmondása szerint nagyon jól érezte magát egész héten és a gobelin készítést is érdekesnek találta. Hozzátette, hogy elég aprólékos a technika és bosszantó, ha elrontja, mert vissza kell bontani a fonalat. Most először próbálta a  gobelin varrást, szívesen kézműveskedik, készített már az agyaghoz hasonló formázható anyagból nyaklánctartót, tálkákat.

A helyieknek szóló program pénteken befejeződött, de nyár folyamán a művelődési ház otthont ad még Erzsébet-tábornak, illetve több néptáncos csoport is érkezik, hogy itt gyakoroljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában