Aki legalább öt kört teljesít, emlékérmet kap

2022.06.03. 17:30

Szombaton indul a 24 órás biciklis maraton Lentiben

Idén már 18. alkalommal rendezi meg a helyi Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület a 24 órás kerékpáros maratont a városban.

Korosa Titanilla

A tavalyi maratonon is sokan nyeregbe pattantak Fotó: archív/KT

Az elmúlt két rendhagyó év után visszaköltözik a program a bevált helyszínre, a Vörösmarty-iskolához. A szervezők 6,5 kilométeres kört jelöltek ki: az iskolától indulva a Vörösmarty utcán, az Akácfa úton, majd a Béke, a Sugár, a Kossuth és a Bethlen Gábor utcán haladnak a kerekesek, majd újra az Akácfa, a Béke, a Sugár és a Vörösmarty utca következik, vissza az iskolához. A biciklisek szombaton (június 4.) 15 órakor indulnak a kijelölt útvonalon. 
A kerékpározásra szombaton 14 órától lehet regisztrálni, 14.40-kor tájékoztató hangzik el a részvételi szabályokról. Aki legalább öt kört teljesít, az előző évekhez hasonlóan emlékérmet, illetve frissítőt kap. A 24 órát nyeregben töltő bicikliseket serleggel és oklevéllel jutalmazzák. A szervezők sok újdonsággal és meglepetéssel készülnek, a fődíj egy hegyikerékpár lesz. 

A program vasárnap 15 órakor zárul, az eredményhirdetést 15.15-kor tartják. A helyszínen lesz kerékpáros ügyességi pálya, bemutatók, közlekedésbiztonsági előadás, indul családi kerékpártúra, és élménybeszámoló is elhangzik a Giro d’Italia kerékpáros-körversenyről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában