A barátságról szólt

2022.06.21. 06:50

Romák és nem romák kulturális és gasztronómiai találkozója Nagykanizsán

Szombaton rendezte meg a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat a III. Zala Megyei Roma és nem Roma Gasztronómiai Kulturális Fesztivált.

Horváth-Balogh Attila

Az esemény (melyre a Csónakázó-tónál, a Hétbükkfa forrásnál került sor) megnyitóján Teleki László volt romaügyekért felelős politikai államtitkár, a nagykanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke mondott köszöntő beszédet, melyben kitért az együttműködés és a kultúra értékeinek fontosságára. Továbbá azt is hangsúlyozta, nem lenne szabad, hogy a politikai hovatartozás akadályozza a roma társadalom összefogását.

Az esemény főszervezője, Orsós Vendel, a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a főzőversenyen (melynek ételeit Teleki László kóstolta és értékelte) 12 település csapatai vettek részt, köztük két polgárőr egyesület képviseltette magát.
- Köszönetet szeretnék mondani a főzőcsapatoknak, melyeknek tagjai kitettek magukért ezen a szép nyári napon - fogalmazott Orsós Vendel. - Sokféle különleges étel készült a kakashere-pörkölttől kezdve, a csülkös lecsón át a kapros nokedliig. A legjobb ételek készítői díjazásban részesültek, de nem emelnék ki senkit, éppen azért, mert az a rendezvény a kezdetek óta nem a rivalizálásról, hanem a barátságról szól.

A kulturális blokkban a Kopár Band, a Szepetneki Kaly Family, a ,,Beás Trió” Hagyományőrző Együttes és iharosberényi fellépők szerepeltek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában