Partinap

2022.06.04. 11:00

Parasztolimpián mérték össze ügyességüket Csácsban (videó)

Paraszt­olimpián mérték össze ügyességüket a szülők, a tanárok és a gyerekek azon a tegnapi partinapon, melyet az Izsák-iskolánál rendeztek.

Szabó Judit

Horváthné Ambrus Marianna, a Belvárosi I. Számú Óvoda intézményvezetője, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Gecse Péter, Pintér Henrietta, a Szivárvány tagóvoda vezetője és Gál Edina, az Izsák-iskola vezetőhelyettese meggyújtja az olimpiai lángot

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A Szivárvány téri tagóvoda, a Csácsbozsoki Művelődési Ház és az Izsák Imre Általános Iskola három év kihagyás után rendezte meg a partinapot, amelyet Gecse Péter alpolgármester nyitott meg. Hangsúlyozta: a pandémia sok mindent elvett tőlünk, s most közös felelősségünk visszaépíteni napjainkba a járvány idején elmaradt rendezvényeket. Ezt a missziót tölti be a partinap is, tette hozzá, majd a szervező intézmények vezetőivel meg­gyújtotta az olimpiai lángot, elindítva a parasztolimpiát. 

Herkliné Ebedli Gyöngyi, az Izsák-iskola intézményvezetője lapunknak elmondta: a parasztolimpián csaknem 300 szülő, pedagógus és gyermek vett részt, a küzdelem a vándorkupáért folyt.

 A helyi identitás és kohézió erősítése Zalaegerszegen című pályázat támogatásával megvalósult programban íjászkodás, solymászbemutató, menhelyi kutyákkal való ismerkedés és népzenei elő­adás is szerepelt. Végül palacsinta és pincepörkölt várta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában