Segítenek megtalálni a visszavezető utat

2022.06.22. 16:51

Nyílt napot tartottak a zalaegerszegi szociális klubban

Családi házban családias légkörben működik a szociális klub immár 2006 óta, szerdán nyílt napon mutatkoztak be az érdeklődőknek, tegyük hozzá három év szünet után újra.

Arany Gábor

Szőke Adrienn és Németh Eszter gyógytornász vezetésével tartottak bemelegítő foglalkozást

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A pandémia alatt is folyamatosan ellátta feladatait a klub, de a hagyományos rendezvényükről le kellett mondaniuk. Ezt Rózsa-Vajda Krisztina, a Gondozási Központhoz tartozó intézmény vezetője árulta el. A Kosztolányi utcában működő, nappali ellátást nyújtó klub 20 pszichiátriai és 10 szenvedélybeteget fogadhat szakorvosi javaslat alapján, jelenleg két szabad helyük van.

Értelmesen töltsük ki a napjaikat, ez a fő feladatunk, foglalta össze röviden az intézményvezető, min fáradozik a klub négy munkatársa. Ehhez pedig egyénre szabott rehabilitációs terv szolgál alapul, a célja: megmutatni az utat vissza a társadalomba, a családhoz, a munkahelyre. Ezt szolgálják a szellemi, fizikai frissességet, ügyességet szolgáló foglalkozások is. Azaz minden, amitől jobban érzik magukat, fogalmazta meg Rózsa-Vajda Krisztina. Ennek jegyében kapcsolódnak be a városi rendezvényekbe is. Emellett segítik őket a háztartási teendők – fürdés, ruhajavítás, mosás, vasalás – ellátásában és ebédet is biztosítanak, mindezért jövedelemtől függő jelképes összeget kérnek.

A nyílt napot közös tornagyakorlatokkal kezdték Szőke Adrienn és Németh Eszter gyógytornász vezetésével. Ezt követően egyebek mellett szó esett a pszichiátriai betegségekről, az egészséges étkezésről, a vitaminokról szerepéről és természetesen a klub szolgáltatásairól is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában