A Zala Megyei Önkormány részvételével

2022.06.14. 14:07

Lentiben a városi művelődési központban tartották "capCROSSplan" elnevezésű program zárórendezvényét

Kedden a városi művelődési központban tartották a Zala Megyei Önkormány részvételével a Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósult "capCROSSplan" elnevezésű program zárórendezvényét.

Korosa Titanilla

képen a projketben résztvevő szervezetek képviselői, a zárórendezvény előadói b-j dr. Molnár Gábor, a Balaton Fejlesztési Tanács igazgatója, Tadeja Horvat projektmenedzser, Vito Bobek, a maribori Palemid Intézet igazgatója, Pácsonyi Imre, Stanislav Sraka, a Sinergia Fejlesztési Ügynökség vezető tanácsadója, Polgár Tibor, Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. gazgatója

A projekt célja az volt - hangzott el a rendezvényen -, hogy a szlovén-magyar határtérségben olyan intézményi hálózatot alakítsanak ki, amely felismeri a régióban rejlő lehetőségeket, javaslatokat képes tenni és előkészíteni, illetve bevonható a stratégiai dokumentumok készítésébe.

A megnyitón Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy ez a program főként a humán kapacitásokat fejlesztette. Sok érdeklődő van, akik a jelen európai uniós ciklusban pályázni kívánnak, köztük gazdálkodó és civil szervezetek, alapítványok, önkormányzatok és vállalkozások is. A leendő pályázóknak fontos, hogy a kiírásokon való sikeres induláshoz, a programok lebonyolításához megfelelő munkaerővel bírjanak. A megyei önkormányzat a projektben két szlovéniai régió szervezeteivel, illetve a Vas Megyei Önkormányzattal működött együtt azzal a céllal, hogy a bevont szakembereket felvértezzék e téren megfelelő tudással. A programnak volt elemző, értékelő része is, hiszen az Európai Unió által elvárt prioritásokat, pályázati célokat nem csak megismerni kell, hanem megtalálni bennük a lehetőségeket. 

A projektzárót bár megtartották, de a munka tovább folytatódik - tette hozzá alelnöke. A megszületett együttműködéseket szeretnék kihasználni, hiszen a határon átnyúló programokban az a legfontosabb tényező, hogy megtalálják a másik oldalon a partnereket és közös célokat tudjanak megfogalmazni, hiszen csak így lehet eredményesen megvalósítani pályázatokat. 

A zárórendezvényen a programban együttműködő szervezetek képviselői számoltak be az eredményekről, illetve tartottak előadásokat. Elhangzott, hogy a projektpartnerek által meghirdetett kezdeményezéshez összesen 64 szervezet csatlakozott. A résztvevőknek 10 képzést és 3 workshopot szerveztek, illetve készült egy kézikönyv is arról, hogy hogyan lehet bevonni szervezeteket a stratégiai tervezésbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában