Teöreök Aladár verseny

2022.06.07. 18:44

Kiválóan szerepeltek a nagykanizsai diákok szövegszerkesztésben

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége megrendezte az országos gyorsíró-, gépíró-, szövegszerkesztő és beszédíró gépíró Teöreök Aladár versenyét. A viadalon a nagykanizsai Thúry-technikum diákjai több érmes helyet szereztek.

Benedek Bálint

A Thúry-technikum fiataljai remekeltek felkészítőjükkel, balról: Molnár Vivien, Jobbágy Laura Anna, Kalmár Izabella Tímea felkészítő, Luksics Mária Nikolett és Horváth Péter

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eredményhirdetéssel egybekötött köszöntést kedden rendezték az intézményben. A tanulók felkészítő tanára, Kalmár Izabella Tímea elmondta: az iskolából 35 diák indult a megmérettetésen szövegszerkesztésből és gépírásból. Eredményeikkel nem csak egyéniben, de még az induló középiskolák között is előkelő helyezést értek el. A korrektúra feladatok elvégzései nem mindig részei az adott tananyagnak, ám sokaknak sikerélményt ad, melyre szükségük van a mai fiataloknak.

– A szövegszerkesztő versenyen tíz perc alatt kellett az indulóknak minél több korrektúrafeladatot hibátlanul végrehajtani a hazai bélyegtörténet szövegében – folytatta. – Minden hibátlan korrektúráért 100 pontot kapott a versenyző, míg a hibásan végrehajtott vagy kihagyott korrektúráért 250 pontot veszített. A Thúry iskola csapata szövegszerkesztésből csapatversenyben a legjobb három versenyző: Horváth Péter, Molnár Vivien és Gerócs Eszter eredményével országos 2., míg az összes sikeres dolgozatot írt versenyző eredményével a pontszerző viadalon 1. helyezést ért el. Gépírásból az induló 26 középiskola közül a pontszerző versenyben szintén valamennyi résztvevő eredménye alapján a 4. helyezést szerezték meg a diákok.

Szövegszerkesztésben egyéniben is kiválóan szerepeltek a „thúrysok”. Tanuló III. kategóriában a 9/A osztályból Jobbágy Laura Anna arany-, míg az osztálytársa Luksics Mária Nikolett bronzérmet szerzett. Az ifjúsági I. kategóriában a 13/A osztályból is ketten örülhettek, méghozzá Horváth Péter a második, míg Molnár Vivien a harmadik helyezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában