Összesen 73 zeneművét hallgathattuk meg

2022.06.09. 12:00

Kis zeneszerzők versenyeztek Nagykanizsán

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI harmadik éve rendezi meg saját erőből az országosan meghirdetett kreatív alkotó versenyét, ahol kis zeneszerzőket keresnek. Az idén ismét sok résztvevő próbálkozott meg a feladattal.

BB

A kis zeneszerzők díjazottjai felkészítőik társaságában

Forrás: ZH

Baráth Adrien, az intézmény igazgatója elárulta: az ötlet még az online oktatás idején, 2020 márciusában született meg azzal a céllal, hogy az alkotás örömével, feladatával talán sikerül átvészelni a járvány okozta nehéz időszakot. 

– Az iskola életében – hagyományaihoz híven – mindig nagy szerepet játszott a gyermeki kreativitás felkarolása, fejlesztése, a bemutatkozási lehetőség biztosítása – hangsúlyozta az igazgató. – Elértéktelenedő világunkban különösen fontos az értékek megtartása, megóvása, ezért a versenyre nevező fiatalok darabjai a legnagyobb kincseket jelentik számunkra. Az idén hatvan versenyző összesen 73 zeneművét hallgathattuk meg, a díjazottak zenei darabjaiból készült válogatás az iskola videómegosztó csatornáján megtalálható. 

Nagykanizsai eredmények. I. korcsoport, 2. díj: Aradvári Emma, Dervalics Bence, Bognár Csenge. 3. díj: Galambos Flóra. Dicséretben részesült: Mándli Kata, Baj-Pulai Csongor. II. korcsoport, 1. díj: Fodor Ákos, 2. díj: Pataki-Botond Kristóf, 3. díj: Lőczi Alíz. Dicséretben részesült Trojkó Szabolcs, Gerencsér Bence. III. korcsoport, 2. díj: Horváth Máté Balázs. Felkészítő tanárok: Baráth Zoltán, Novinics Kármen, Baki Andrea, Nagy Szabina, Kém Sándor. Tanári különdíjban részesült: Kollonay Zoltán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában