Utca-tánc

2022.06.19. 15:16

Jó hangulatban fesztiváloztak a kanizsaiak (videó)

Táncosok népesítették be pénteken és szombaton Nagykanizsa utcáit. Ekkor rendezte meg az Eraklin Táncklub Egyesület az Utca-tánc fesztivált, mely újra összehozta az embereket, akik egészen éjjel fél egyig kitartottak a téren.

Benedek Bálint

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Már a pénteki nyitónap is jól sikerült a kanizsai Erzsébet téren, ahol egymást váltották a helyi és környékbeli tánccsoportok a színpadon. Míg néhány csoport az Ady utca sétálóutcai részén mutatta be az év során készített koreográfiáit. Szinte mindenféle stílus szerepet kapott, a néptánctól, a zumbán, a társastáncon át egészen a modern mozdulatokig. Estére már egyre több család látogatott ki a rendezvényre, akiket a Tom White and the Mad Circus elnevezésű banda rock and roll dallamokkal szórakoztatott, az estét a Héliosz zenekar hangulatos bulija zárta.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Szombaton a kellemes nyári időben még többen érkeztek a térre és környékére. A látogatókat délelőtt kiegészítő programok is várták, ahol nem a tánc volt a főszerepben. Népszerűnek bizonyult a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület programja, akik a speciális távcsövüket irányították a Nap felé.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– A központi csillagunk felszínét lehetett megnézni egy szűrő berendezéssel ellátott távcsővel, más módon szigorúan tilos – mondta Gazdag Attila elnök. – Ezen kívül egy nyertes pályázatunk jóvoltából felállítottunk azt a miniatürizált modellt, melyben most 1,9 milliárdszorosra kicsinyítettük le a Marsig a Naprendszert.

Ha már apróságok, akkor szintén nagy sikert aratott minden korosztály körében a Fő utcán az RC Club Nyugat-Magyarország modellautó bemutatója. A csapat egyik tagja, a tapolcai Makkai Lajos elmondta: többféle méretarányban lekicsinyített autókkal érkeztek, melyek irányítása nagy koncentrációt igényel, de igyekeztek a lezárt utcán bemutatni milyen trükkök elvégzésére képesek a "sofőrök".

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A gyerekek körében a sakkot népszerűsítették, de találkoztunk két csinos hölggyel, akik nemes egyszerűséggel ingyen ölelést osztottak a járókelőknek. Utóbbi ötlet úgy tűnik nagyon jól bevált, hiszen sokaknak mosolyt csalt az arcára.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A fesztivál legnagyobb "durranásának" kétségkívül a Kanizsa Arénától induló és az Erzsébet térig tartó karneváli felvonulás bizonyult. A főszervező Eraklin Táncklub Egyesület vezette fel a sort, mögöttük kamionokról és teherautókról szólt a zene, a csoportok több koreográfiát is bemutattak. Az útvonal mentén a közönség végig tapsolta a tömeget, akadtak olyanok is, akik táncra perdültek.

A jó hangulat a téren is folytatódott, ahol az egyik televíziós műsorból ismert táncos páros Hegyes Berci és Lissák Laura mutatták be tudásukat. Később az Ocho Macho élő koncertje perzselte fel a hangulatot, melyet látványos tűzijáték zárt. A fesztiválozók nagy része még ezután is a téren maradt, s jól tették, hiszen Dj. Lada éjjel fél egyig diszkóval várta az ünneplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában