Elengedhetetlen védőeszköz

2022.06.28. 14:00

Gumikesztyűkre van a legnagyobb szükség a nagykanizsai "Élettér" Állat és Természetvédő Egyesületnél

A nagykanizsai "Élettér" Állat és Természetvédő Egyesület Ady utcai állatmenhelyén most az egyszer használatos gumikesztyűkre lenne a legnagyobb szükség. A védőeszköz elengedhetetlen az állatok szakszerű ellátása esetén.

Benedek Bálint

Fotó: Illusztráció/Benedek Bálint

Skanecz Tamás, a menhely telepvezetője elmondta: évekkel ezelőtt kivételes összefogás eredményeképpen olyan nagy mennyiségben érkeztek felajánlások, melyek hosszú időre rendezték az egyszer használatos kesztyűk ügyét. Most is hasonlóban bíznak, ugyanis a készletük végére értek, ezért szívesen várnak ilyen védőeszközöket.

 

- Nem vagyunk válogatósak, bármilyen méretben és színben elfogadunk felajánlásokat - mondta a telepvezető. - Ha valaki csak egyetlen dobozzal járulna hozzá a kérésünkhöz, azzal sincsen probléma. Sőt a megkezdett csomagolást sem utasítjuk vissza, a lényeg, hogy ezeket a készleteinket újra feltölthessük és amikor a munkánk megköveteli: azonnal hozzáférhessünk. A kutyák kenneljét minden nap alaposan ki kell takarítani, és az ebeknek ételt biztosítani, ezzel az egyszer használatos kesztyűvel pedig a higiénia kiválóan fenntartható. Ugyanez a helyzet a sérült, és beteg állatok ellátása esetén. Ilyenkor munkatársaink ugyancsak kesztyűt húznak, hogy megvizsgáljanak bizonyos felületi hámsérüléseket, illetve megvizsgálják az állatok testnyílásait, melyhez szintén elengedhetetlen a megfelelő védelem.

Skanecz Tamás bízik az állatokért aggódók gondviselésében, reméli gyorsan megoldódik a problémájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában