Átadták a Szántó Imre-díjat

2022.06.22. 07:00

A legjobb diákot köszöntötték az alsópáhoki iskolában

Átadták a Szántó Imre-díjat és az 1955-ben született, Alsópáhok története című könyv írógéppel készült, eredeti változatát a hétvégén a település oktatási intézményében, a ballagási ünnepség részeként.

Péter B. Árpád

Meghívott vendégek és a díjazott diák, Borsos Andor a tanévzárót követő fogadáson

A búcsúzó fiatalok megható műsora után, immár huszonnegyedik alkalommal nyújtotta át Szántó Imre családja az Alsópáhokon született, 1993-ban elhunyt történészről elnevezett díjat a legjobb nyolcadik osztályos diáknak. A pénzjutalommal is járó elismerést ezúttal Borsos Andor kapta. 

Mint Szántó Endre elmondta, a fiatal az elmúlt nyolcévi tanulmányi eredményéért, szorgalmáért, közösségi munkájáért, valamint tantárgyi versenyeken nyújtott kiváló teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, szeptembertől pedig már Pannonhalmán, a bencéseknél folytatja tanulmányait. 

Ezt követően a Szántó-család jelen lévő tagjai átadták az Alsópáhok története című könyvet Czigány Sándornak, a település polgármesterének. Ezt az iskola névadója, Szántó Imre 1955-ben, 35 éves korában írta. A műből két, írógéppel készült példány született – az egyik mostantól a településé, a másik pedig a család tulajdonában marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában