Hősök napja

2022.05.29. 13:08

Utat kell találni a hőseinkhez – Megemlékezést tartottak Nagykanizsán (videó)

Nagykanizsán vasárnap a Hősök napja alkalmából városi megemlékezést tartottak a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom melletti Millenniumi emlékparkban. Az ünnepélyes zászlófelvonást követően a város és a megye prominens személyiségei, valamint az érdeklődők Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő ünnepi beszédét hallgathatták meg.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szerinte nekünk, a zaklatott huszadik század utáni magyaroknak több dolgunk is van.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Újra utat kell találnunk a hőseinkhez, azonosítanunk kell őket, felfedeznünk, meg kell ismerkednünk velük, és megfogalmazni azt: miben példák számunkra, mit üzennek nekünk – folytatta. – Csak így lesz a mesterségesen elölt hagyomány ismét eleven, ismét tápláló, ismét inspiráló. Egyre fogékonyabbá válik a kérdésre az irodalom, a képzőművészet, sokasodnak a helyi elkötelezettségből kinövő hagyományteremtés alkalmai, országszerte megújulnak a katonasírok, katonai temetők a kormányzat által biztosított támogatásból.

Ezután közös imát mondtak az elesett hősökért, majd megkoszorúzták az emlékművet.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ugyanezen alkalomból a Tripammer utcai köztemetőben ma 14 órakor a Doni emlékműnél a Hadirokkantak Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége nagykanizsai hadigondozottak klubja szervez koszorúzást és gyertyagyújtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában