Több mint 9000 fát ültettek Zalaegerszegen

2022.05.03. 15:11

Újabb két egerszegi cég tett a klímavédelemért

A környezet- és klímavédelem jegyében az elmúlt három év alatt eddig összesen 9037 fát ültettek a zalai megyeszékhelyen. Kedden a Schneider Electric ZEG Egervári úti gyáránál, valamint a 3B Hungária Kft. Wlassics utcai telephelyénél adták át hivatalason a fasort.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester, Póczak László minőségbiztosítási vezető (Schneider Electric), Vladimir Kostrigin gyárigazgató (Schneider Electric), Németh Gábor önkormányzati képviselő

Balaicz Zoltán mindkét helyszínen megköszönte a cégek társadalmi szerepvállalását a környezetvédelem terén csakúgy, mint a jótékonysági és egyéb események támogatásánál. A polgármester emlékeztetett, a 2019 júliusában indult nagyszabású program eredeti célja 5 ezer fa elültetése volt, ám a legújabb elképzelés, hogy 2024-ig 10 ezer csemete kerüljön végleges helyére. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális Schneider Electricet  tavaly a világ legfenntarthatóbb vállalatának választották, most hazánkban lett a Jövő Vállalata nagyvállalati kategóriában. A zalaegerszegi gyáregységeket tavaly Innovációs díjjal jutalmazta az önkormányzat – hangzott el a sajtójátékoztatón, ahol elmondták, 10 kőrist és 1 ámbrafát ültettek az akcióhoz kapcsolódva, ősszel pedig a másik gyáregység, az MG Zala környékén telepítettek fasort a Városgazdálkodási Kft munkatársai. 

Gecse Péter alpolgármester, önkormányzati képviselő, Nagy Zoltán ügyvezető (3B Hungária Kft.) és Balaicz Zoltán polgármester

Németh Gábor önkormányzati képviselő jelezte, hogy a térségben az itt élők és dolgozók mindig fontosnak tartják a környezetvédelmet. A 3B Hungária Kft. előtt a polgármester megköszönte, hogy a cég mindig sokat tesz a közösség és a város fejlődéséért. A vállalat a programban 6 oszlopos gyertyánt ültetett a Wlassics, míg 5 oszlopos cseresznyét a Baross Gábor utcában. Nagy Zoltán ügyvezető reméli, hogy példájukat követve még további cégek csatlakoznak az akcióhoz. Gecse Péter alpolgármester, önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy az üzem mellett 21 férőhelyes parkolót alakítottak ki 4 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában