Sok gyerek szeretne tűzoltó lenni

2022.05.30. 16:02

Rengetegen töltötték a gyermeknapot a zalai laktanyákban

Melyik kisfiú ne vágyott volna arra, hogy felnőttként tűzoltó lesz? Május utolsó vasárnapján az ország 383 pontján, így a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltólaktanyáinak kapui is kinyíltak a kicsik előtt.

KATVÉD

Fotó: KATVÉD

Zalában 14 helyszínen várták a gyerekeket: a négy hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Lentiben és Keszthelyen, a három katasztrófavédelmi őrsön, Pacsán, Letenyén és Zalakaroson, a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltóságon, valamint hat önkéntes tűzoltó egyesületnél, Miháldon, Szepetneken, Zalaistvándon, Hévízen, Murakeresztúron és Zalakaroson - számolt be a KATVÉD. Az utóbbi években a koronavírus miatt sajnos nem volt lehetősége a gyerekeknek megismerkednie a tűzoltók eszközeivel, járműveivel, így nem csoda, hogy nagy volt az érdeklődés. 

Fotó: KATVÉD

A nap folyamán folyamatosan érkeztek a látogató családok a nyitott szertárakhoz. A fiataloknak a tűzoltók több próbariasztást is tartottak, sőt, Keszthelyen és Zalaegerszegen egy „éles” riasztást is láthattak az érdeklődők - írják a cikkben. 

Minden helyszínen a létrás autók és a tűzoltóautó felszerelések váltották ki a legnagyobb érdeklődést, hiszen a gyermekek fel is próbálhatták a sisakokat, láthatták, hogyan csúsznak le a tűzoltók az emeletről, lehettek tűzoltóautó sofőrök, sőt, még a fecskendő használatát is gyakorolhatták a bátrabbak. 

Forrás: KATVÉD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában