Országos kiválóságok

2022.05.13. 17:30

Remek keszthelyi eredmények a Szakma Sztár Fesztiválon

Az ország egyik legjobb versenyeredményével büszkélkedhet a keszthelyi Asbóth-technikum, amely az éremsorrend 8. helyén végzett a Szakma Sztár Fesztiválon.

Péter B. Árpád

Szőke Bálint, Dianovics Viktória, Perei Zsófia és Szabó Bence

A közelmúltban rendezték meg fővárosi Hungexpón a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Fesztivál keretében az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét, amelyre 55 szakmában 90 iskola tudott tanulót bejuttatni – közölte Csótár András, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója. Hozzátette: az országban több mint 500 szakképző intézmény működik, így maga a részvétel is rangot jelent. 

Az Asbóth azonban ennél jóval többet ért el, hiszen négy érmével az összesített ranglista nyolcadik helyén végzett. Az első egy győri iskola lett, összesen nyolc medállal. 

A keszthelyi diákok közül Dianovics Viktória kozmetikus- és Szabó Bence erős­áramúelektrotechnikus-tanuló 1. helyet szerzett, Perei Zsófia kozmetikus- és Szőke Bálint karosszérialakatos-diák pedig a 3. helyen zárt. 

– Hálásan köszönöm tanulóinknak és a felkészítő oktatóiknak a többéves áldozatos munkát, s hogy eredményükkel hatalmas dicsőséget szereztek iskolánknak, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumnak és Keszthelynek is – mondta Csótár András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában