Senki sem próbálkozott trükközéssel

2022.05.28. 06:50

Pénteken már alig érkezett külföldi autó tankolni a szlovén határ közelébe

A tankolásra vonatkozó új szabályok bevezetése előtti napon folyamatosan érkeztek a külföldi rendszámú autók a szlovén határ előtti utolsó, rédicsi Mol-benzinkúthoz, illetve a Lentiben található két üzemanyagtöltőnél is nagy volt a forgalom.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Péntekre ez a forgalom megszűnt. A rédicsi benzinkútra információink szerint a hét utolsó napján már csak elvétve hajtott be egy-egy külföldi autós, a többség – akik értesültek az őket érintő változtatásról – megtankoltak előzőleg. Konfliktus nem volt egyik helyen sem, igaz, minden helyszínen jelen voltak a rendőrök biztonsági okokból. A benzinkúton arról is beszéltek, hogy egyelőre így az első napon senki sem próbálkozott trükközéssel, de miután kifogynak az üzemanyagból, elképzelhető, hogy lesznek ilyen esetek.

A rédicsi Mol-benzinkúton jelenleg 20 liter üzemanyagot vásárolhatnak kannába és 100 litert az autók üzemanyagtartályába. Ezzel a helyszínen szembesült egy szlovén sofőr, aki csak amiatt méltatlankodott egy keveset, hogy több kannát is vitt magával, amit szeretett volna megtölteni, de a benzinkutas tájékoztatta a 20 literes korlátozásról. Egy horvát fiatalember pedig azt mondta, hogy bár nem tetszik neki, hogy a külföldiek nem tankolhatnak kedvezményes áron hazánkban, mégis átjár 30 kilométerről, Csáktornyáról Magyarországra tankolni, mert az emelt áras üzemanyag is olcsóbb itt, mint Horvátországban, ahol 700-800 forint között számolnak egy liter üzemanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában