Márkaépítés, fogyasztói árak

2022.05.05. 07:00

Nívós prezentációk a hallgatóktól Zalaegerszegen

Tudományos Diákköri Konferencia keretében hét hallgatói előadás mérettetett meg tegnap a bíráló bizottság tagjai előtt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának kampuszán.

Arany Horváth Zsuzsa

Valakovics Dominik (jobbra) előadását hallgatják a TDK bizottsági tagjai és az érdeklődők Fotó: Pezzetta Umberto

A kari konferencián a közgazdaság-tudományi szekció gazdálkodástudományi tagozata keretében a márkaépítés, az innovációs ökoszisztéma, a fogyasztói árak alakulása, a TAO nemzetközi összehasonlítása, a munkahelyi beilleszkedés, a pandémia alatti alapanyaghiány szerepelt a témák között. Dr. Jármai Erzsébet tudományos dékánhelyettes, kari TDK elnök, a bizottság tagja elmondta, színvonalas prezentációk születtek.

Ezt az is jelzi, hogy az elért pontszámok alapján mind a hét hallgató továbbjutott az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyet jövőre rendeznek a komáromi Selye János Egyetemen.

A Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) magyar különlegesség a felsőoktatás tehetségeinek kibontakoztatásában, tájékoztatott dr. Jármai Erzsébet.

– Kutatásra és pályamunkák megírására úgy tudjuk sarkallni a hallgatókat, ha minél több figyelmet kap maga a TDK-mozgalom. Aki kipróbálja magát a kutatásban, különleges élménnyel találkozik: olyan tevékenységekkel szembesülnek a hallgatók, amivel az órák keretei között ritkán. A kutatás komplex készségeket, egy teljes kompetenciacsoportot fejleszt, ami gyakorlatias, és kézzel fogható eredménnyel zárul. Az intézmény 50 éves történetének fennállása során mindig erőssége volt a TDK. Az 1971-es alapítás után 2 évvel, 1973-ban ez a kis intézmény a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Tagozataként vállalta el a XI. OTDK megrendezését, ami mérföldkőnek számított a mai Közgazdaságtudományi Szekció történetében, tette hozzá Jármai Erzsébet.

A tegnap lezajlott tudományos ülésszak Bazsó Máté A sikeres márkaépítés útja című előadásával kezdődött, a témavezető Balázsné dr. Lendvai Marietta volt. Csikós Fanni A ZalaZone innovációs ökoszisztéma fenntarthatóságának vizsgálatát választotta tárgyául, amelyhez dr. Jármai Erzsébettől és Tóth Csillától kapott támogatást. Farkas Flóra Mit tegyünk a kosárba? – A fogyasztói árak alakulásának vizsgálata című dolgozatának témavezetője dr. Antal Anita volt, Lazariuc Iván Társasozunk? TAO itthon és Oroszországban előadása szintén az ő szakmai figyelme mellett született meg, Piskor Klaudia: A ZalaDrone innovatív szolgáltatás felforgató és felpörgető ereje témakört vette górcső alá (témavezető: Balázsné dr. Lendvai Marietta), Valakovics Dominik pedig ugyancsak Lendvai Marietta támogatásával az „Onboarding (munkahelyi beilleszkedés), ahogyan a fiatalok látják” témában mélyült el. Végül Vida Kata mutatta be prezentációját „Alapanyaghiány a pandémia idején” címmel (témavezető: Fehér Norbert). A dolgozatok és azok rutinos előadása összesen 100 pontot hozhatott a hallgatóknak. Ők heten mindannyian 90 pont fölé kerültek, így ott lesznek a kétévente megrendezett OTDK-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában