Összefogással valósult meg

2022.05.03. 17:00

Négymilliós játszótér épült Tótszerdahelyen

Összefogással épült játszótér a Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola udvarán.

Horváth-Balogh Attila

Trojkó Zsolt igazgató vágta át a magyar, illetve a horvát nemzeti színű szalagokat

Fotó: Szakony Attila

A létesítményt tegnap vehették birtokba a diákok. Az ünnepélyes átadón – melyen részt vett Havasi Viktória polgármester is – Kocsis Diána testnevelő tanár köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: az intézmény több éve résztvevője az Európai Diáksport Napjának, s jelentős részben ennek gyümölcse a játszótér. A szervezők és a Magyar Diáksport Szövetség ugyanis tavaly a programon rendszeresen részt vevő iskolák között értékes fitneszeszközöket sorsolt ki. A kiemelt díjak közül pedig az egyiket, egy bruttó 2,5 millió forint értékű kültéri sport-, illetve fitneszparkot 1027 iskola közül a Tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola nyerte el. 


Trojkó Zsolt igazgatótól megtudtuk: az alapanyagárak jelentős emelkedése miatt ez a pénz nem volt elég ­terveik megvalósításához. Széles körű összefogásnak köszönhető, hogy tegnap mégis sikerült felavatni a közel 4 millió forint értékű játszóteret egy komplex játszóeszközzel. A diákok és a települési önkormányzat, valamint a szülői munkaközösség működött együtt a siker érdekében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában