Ez már a 30. tábor

2022.05.30. 14:48

Megnyílt a művésztelep Kisrécsén (videó)

Verebélyi Diána, Szőke Péter Jakab, Tóth Norbert és Ludvig Zoltán. Csak néhány képzőművész abból a harmincból, akikkel vasárnap Kisrécse-Kendlimajorban elkezdődött a 30. Ludvig Nemzetközi Művésztelep.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A vendégeket Tiborcz Iván jazz zenész és bandájának muzsikája csalogatta az eső elől a műterembe, ahol ezúttal az ünnepélyes megnyitót tartották.

- Az eltelt huszonhárom év alatt ez már a 30. tábor - fogalmazott köszöntőjében Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere. - A Ludvig-család, támogatóik és segítőik kivételes feladatot teljesítenek, amikor megszervezik a nemzetközi seregszemlét. Hatalmas dolog ez a település, de a saját életemben is. Nagy és tehetséges művészeket ismertünk meg, személyükben jó barátokra találtunk. Az elmúlt két év a járványról szólt, az idei a háborúról. Néhány barát épp a fegyveres konfliktus miatt nem lehet itt, gondolunk rájuk. Aki eljött, arra a nyugalom szigete vár Kendlimajorban, vagyis szeretet, béke, ihlet és finom falatok.

Hozzátette: reméli, hogy a június 12-ig tartó két hétben minden művészetről és az alkotómunkáról szól majd.

E mellé, a vendéglátók a jubileum alkalmából színes programokkal igyekeznek felejthetetlenné tenni a képzőművészek mindennapjait. Ludvig Klára ezekről szólva elmondta: június 1-jén szerdán 17 órakor a kanizsai Plakátházban nyílik az egyiptomi Kareem Helmy festőművész tárlata. De lesz még közös kirándulás és zenés est is.

Az eseményen fellépett még a Nagykanizsa város vegyeskara is, Cseke József karnagy dirigálásával.

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában