Pályázati támogatás

2022.05.13. 07:00

Kívül-belül megújul a kultúrház Ortaházán

Kívül-belül megújul a több funkciót is betöltő kultúrház. A külső szigetelést és színezést elvégezték, a belső terek átalakítása, megújítása zajlik.

Korosa Titanilla

A külső munkálatokkal nagyrészt végeztek – mutatta Rácz József

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Rácz József polgármester elmondta: több pályázati támogatásnak köszönhetően tudtak nekilátni a már régen időszerű munkálatoknak, de önerőt is hozzátettek a költségekhez. 

– Megújult a tető, kicseréltük a nyílászárókat, megtörtént a külső szigetelés és festés, továbbá sor kerül a akadálymentesített vizesblokk kialakítására, a belső terek átalakítására – sorolta a polgármester. – Festés, burkolás, villanyszerelés zajlik, valamint központi fűtést is szerelnek a szakemberek. Összesen mintegy 40 millió forintot tudunk a beruházásra fordítani. 

Az épületben kapott helyet az imaház is, mely szintén megújulhat, ha megérkezik a szombathelyi egyházmegyétől az ígért támogatás. A kultúrházban található még a helyi könyvtár és a falugondnok irodája, e mellé a felújítás során még egy konyhát is kialakítanak, amit önerőből szerelnek majd fel berendezésekkel, ezzel megkönnyítve a rendezvények lebonyolítását. 

Rácz József arról is beszámolt, hogy nemrég alakult meg a Vöröskereszt helyi alapszervezete 12 fővel, és várják a további csatlakozókat. Gyűjtöttek tartós élelmiszerekből mintegy 130 kilogramm adományt, amit a lenti területi szervezet osztott tovább, illetve 40 kg élelmiszert a pacsai önkormányzathoz juttattak el, hogy segítsék az ott befogadott ukrajnai menekülteket. 

A szervezet számára a Zalakerámia tófeji üzeme burkolóanyagot ajánlott fel, amit a felújításhoz használnak majd. 

A további munkák kapcsán a polgármester hozzátette: a kultúrház mögötti tároló faházat is megújították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában