Verseny

2022.05.03. 16:34

Kétkeréken versenyeztek a diákok Zalaegerszegen (videó)

Kerékpáros tudásukat, szabályismertüket mérték össze a diákok kedden az alsóerdei sportparkban, ahol két közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét rendezték meg egy időben az általános iskolások számára.

Arany Gábor

A képen Németh Sára (Pókaszepetk) az ügyességi pályán Fotó: Pezzetta Umberto

Mindkét vetélkedőben a KRESZ-teszt kitöltése mellett a gyakorlatban kellett bemutatni a szabályos közlekedést, illetve tejesíteni az ügyességi pályát. A Magyar Autóklub által útjára indított, 10-12 éveseknek meghirdetett Ki a mester két keréken? vetélkedő június elején Egerben megrendezendő országos döntőjébe Mikolinac Bence (Söjtör) és Kiss Boglárka (Söjtör) jutott be. A megyei döntőben második helyet ért el  Takács Márton (Söjtör) és Németh Sára (Pókaszepetk), harmadik helyen végzett Vissi Krisztián (Söjtör) és Németh Réka (Pókaszepetk).


A rendőrség, illetve a baleset-megelőzési bizottság Kerékpáros Iskola Kupa nevű versenyén a felső tagozatosok indultak. Közülük a május közepén Kecskeméten rendezendő országos döntőbe Mikolinac Bence (Söjtör) és Gyulasi Aliz (Pókaszepetk) jutott be. A megyei döntőben második helyet ért el Szatmári Barna (Csesztreg) és Kiss Boglárka (Söjtör), harmadik helyen zárt Beznicza László ( Nagykanizsa, Kőrösi-iskola), valamint Kalmár Borbála (Keszthely, Ranolder-iskola). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában