Takarítás

2022.05.03. 18:00

Harminc zsák szemetet gyűjtöttek össze az Egervári Várkastély környékén

Számos civil szervezet működik a településen, melyek közös környezettisztító akciót szerveztek az elmúlt pénteken a Várkastély környékére.

Jóna István

Gyerkó Gábor, Tóth András Antal, Szalay Szilvia, Szalay Veronika és Tóth Júlia szedi a szemetet a játszótéren Fotó: Jóna István

– Sajnos egyre több a hulladék, falun belül és kívül egy­aránt – mondta el Gyerkó Gábor polgármester. – A Várkastély sokak találkozási helye, ami örömteli, de ennek „ottfelejtett” szemét formájában is látjuk az eredményét. 

A mostani akcióban az Egervár és Környéke Közösségi Összefogás, valamint a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete, illetve az Egervári Helytörténeti és Községszépítő Egyesület, továbbá az Együtt Egervár Egyesület fogott össze, hogy – csatlakozva az országos Te Szedd! akcióhoz is – megszé­pítse a Várkastély melletti játszótér környezetét. A lelkes helyiek a közkedvelt játszótér területét is megszabadították az otthagyott hulladéktól, a kavicságyba belenőtt füvet kigyomlálták, és kaszálással tették szebbé a területet. 

Az akcióban részt vevő 20 önkéntes harminc zsák hulladéktól szabadította meg a környezetet, majd a program végén egy májusfát is állítottak a település központjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában