Térkőburkolattal

2022.05.19. 09:00

Esőben is jól járható járda készül Tótszerdahelyen

A korábban végrehajtott fejlesztések után kiépül a temetői járdahálózat is.

Horvát-Balogh Attila

Képünk még a kivitelezés korábbi fázisában készült

Fotó: Szakony Attila

Az önkormányzat a Magyar falu program keretében közel 6 millió forintos támogatást nyert el a temetői járda kiépítésére – tájékoztatta lapunkat Havasi Viktória polgármester. A településvezető elmondta: a térkőburkolatú járda kivitelezése folyamatban van. A beruházást két szakaszra bontották, az első szakasz kivitelezése nagyjából május végéig–június elejéig tart, a fennmaradó rész pedig ősszel készülhet el, amennyiben az időjárás engedi.

A temető modernizálására egyébként nagy figyelmet fordít az önkormányzat. A Magyar falu program 20 millió forintos támogatásával nemrég sikerült felújítaniuk a ravatalozót, a Start munkaprogram keretében, közel 4 millió forint ráfordítással, saját dolgozók közreműködésével betonelemes rendszerre cserélték teljes hosszúságban (176 méteren) a sírkert kerítését, továbbá önerőből elvégezték a ravatalozó előtti terület térkövezését is csaknem 170 négyzetméteren. Ez körülbelül 2 millió forintba került.

Havasi Viktória elmondta azt is: a térkőburkolat stabil betonalapot kapott, amire egy réteg murva került, majd a térkövek, végül a folyamatot a technológiai előírás szerint a kavicszúzalék besöprése zárta. A polgármester hozzátette, önerőből sikerült megújítaniuk a temetőkapu oszlopait is.

– A mostani munkálatokkal azt lehet mondani, hogy sikerült szinte teljesen rendbe tennünk a temetőt, méltó körülményeket biztosítva a kegyelethez – zárta mondandóját a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában