Negyedik alkalommal

2022.05.08. 15:00

Esély Gálát tartottak Zalaegerszegen az esélyegyelőség jegyében

Negyedik alkalommal szervezte meg a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete (MOFE) az Esély Gálát, melyet idén a Kiskondás étteremben tartottak. A programban a megyében működő intézményekből érkezett fogyatékkal élők mutatták meg tehetségüket zenés, verses bemutatókkal.

Jóna István

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Pózva Napraforgó Otthon csoportjának zenés jelelő előadása

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

– Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre a megyében a fogyatékossággal élők kulturális, zenei bemutatkozóját, hogy a nyilvánossággal is segítsük egy elfogadott társadalom kialakulását. Célunk minden évben új arcokat, tehetségeket bemutatni, hisz attól, hogy valaki fogyatékossággal született vagy később vált azzá, nem kell, hogy a társadalom vesztes oldalára kerüljön – mondta köszöntőjében az est szervezője, a MOFE elnöke, Tóth Ágnes.

Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Magyarszerdahely – Név-Jel (Jelelő csoport) előadása
Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Az est fővédnöke, Balaicz Zoltánné, az esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozta, míg dr. Vadvári Tibor alpolgármester a segítő szervezetek szerepét emelte ki. A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő a fogyatékkal élők foglalkoztatásának folyamatos növekedéséről beszélt, míg Zimborás Béla, az SZGYF Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója kiemelte, hogy a gondozottaknak maradandó élményt jelent, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhetnek. Jakab Károlyné, a program szakmai védnöke, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány vezetője kiemelte, hogy a fogyatékkal élő ember is tud értéket teremteni, a többségi társadalom számára értéket nyújtani. A köszöntők után a különböző intézményekből érkező gondozottak mutatták meg tehetségüket, előadásukkal könnyet csalva egészséges társaik szemébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában