70 fő jelentkezett

2022.05.30. 13:00

Érdekes feladatok vártak a hatodik alkalommal megrendezett bakónaki forrástúra résztvevőire

Esőben rendezték meg szombaton a bakónaki forrástúrát. A hatodik alkalommal megszervezett eseményre nevezőket a rossz idő sem tartotta vissza, 70 fő jelentkezett a kihívásra.

Benedek Bálint

Az egyik kihívást jelentő pontnál a szervezők az alpolgármesterrel, balról: Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője, Árokné Pintér Andrea, Hegedüs István és Szabó Erika

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A minden évben nagy népszerűségnek örvendő rendezvény résztvevői Nagybakónak festői szépségű környékét járták körbe, érintve a közeli újudvari tévétornyot is. A Kőszikla-szurdok megközelítése azonban esőben veszélyes, ezért most kikerült az útvonalból, ám így is nagy kihívást jelentett a tíz kilométer hosszú táv teljesítése. 

– Egy baráti társasággal szervezett túra adta az ötletet, hogy a környékbelieknek és a távolabbról érkezőknek is meg kell mutatnunk Nagybakónakot – mondta Hegedüs István alpolgármester, szervező. – Szerencsére az esőtől nem riadtak vissza a jelentkezők, hiszen 70 fő 15 csapatba rendeződve vállalta a kalandtúrát. Most új útvonalat jelöltünk ki, érintve a közeli Bacónak-hegyet. A mintegy tíz kilométeres szakaszon több állomáson lehetett pluszpontokat gyűjteni. Érdekes feladatokat találtunk ki, például hulahoppkarikával kellett labdát vezetni szlalompályán, másutt a szájról olvasás jelentett extra kihívást. A Thúry Vitézlő Oskola rezidenciáján pedig az íjászatot, a légpisztolylövést, a késdobálást és a karikás ostor használatát lehetett kipróbálni, a legjobbak pedig az élmény mellett közelebb kerülhettek a győzelemhez. 

A túra az Árpád-forrásnál fejeződött be, ahol meleg étellel vendégelték meg a kimerült résztvevőket. Eredmények: 1. Kopasz és Bandája (Nagybakónak), 2. Somogyi Túrázók (Csurgó), 3. Űrgolyhók (Nagykanizsa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában