Szakszerű elsősegély

2022.05.25. 16:00

Egészségfejlesztési ismereteket kaptak a kerkafalvaiak

Egy életveszélyes állapotba került személy sorsa nemcsak azon múlik, hogy milyen gyorsan kap szakszerű orvosi ellátást, de felépülésének lehetőségeit az is befolyásolja, hogy a mentők kiérkezéséig milyen elsősegélyben részesül.

Gyuricza Ferenc

Takácsné Horváth Beáta és Skoda Szabolcs az újraélesztés folyamatát mutatja be

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Többek között erről beszélt a Kerkafalván pénteki előadásán Skoda Szabolcs, a kenti mentőállomás mentőtisztje. A gyakorlati bemutatókkal fűszerezett program egy négyrészes egészségfejlesztési rendezvénysorozat harmadik eseménye volt. 

– A településünk közművelődési asszisztensével, Gerencsér Bernadettel együtt szerveztük ezt a sorozatot, abból a megfontolásból, hogy hasznos információkkal lássuk el a lakosságot – mondta Takácsné Horváth Beáta önkormányzati képviselő. – Első alkalommal gyógytornász járt nálunk, azt követően dietetikus, a záró programon pedig a szűrések fontosságáról és a daganatos betegségek kialakulásának megelőzéséről lesz szó. 
A múlt hét péntekén megtartott elsősegélynyújtó előadá- son Skoda Szabolcs a mentőhívás módját ismertette, majd érintette az eszméletlen beteg mentési testhelyzetbe helyezését, az epilepsziás rohamok, a légúti idegen testek és az allergiás reakció témakörét. A helyiek kérésére szólt a kígyómarás tüneteiről és a kullancscsípésről, végül a próbabábu segítségével az újraélesztés műveletét gyakoroltatta be a jelenlévőkkel. GYF 
 

Takácsné Horváth Beáta és Skoda Szabolcs az újraélesztés folyamatát mutatja be 
Fotó: Gyuricza Ferenc

Járt náluk gyógytornász, dietetikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában