Előadások

2022.05.05. 12:00

Csontritkulásos Betegek Egyesülete: igyekeznek javítani a tagság életminőségét

Veszteség, stressz és lelki egészség témakörökben hallgattak meg előadást hétfőn a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége által a Tudomány és Technika Házában biztosított teremben a Csontritkulásos Betegek Egyesületének tagjai.

Fincza Zsuzsa

Pár perces egymásra figyelés, mosolyogva, a társ szemébe nézve az egyik legjobb stresszoldó terápia Fotó: a szerző

A Salamon Györgyi családi és párkapcsolati mediátor által tartott interaktív foglalkozáson aktuálisan a koronavírus-járvány okozta veszteségek, stresszhelyzetek feldolgozására kerestek és találtak is megoldásokat a résztvevők. A rendezvény elején kérdőívek kitöltésével felmérték a saját mentális egészségi állapotukat, a feszültségek oldására a mindennapi életben követhető gyakorlati tanácsokat is kaptak, melyek közül néhányat – mozgás, egymásra figyelés – közösen ki is próbáltak. 

A Covid-járvány az 1996 őszén alakult, közel 100 taggal működő közösséget is megviselte – tavaly például számos rendezvényük mellett elmaradt a huszonöt éves jubileumi ünnepségük is. 

Mint Sabján Károlyné, a szerveződés elnöke büszkén említette: az idén már több foglalkozást tartottak, csatlakoztak az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezetéhez, folytatódnak a tagság életminőségének javítását célzó speciális gyógytornák, az egészségügyi előadások, a túrák, a hosszú sétákkal egybekötött kirándulások. Májusban például Herenden és Nádasladányban teszik tiszteletüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában