Képviselő-testületi ülés

2022.05.26. 21:00

Átszervezik a hivatalt Lentiben

Több intézmény beszámolója mellett elfogadta a képviselő-testület a polgármesteri hivatal szervezeti változásáról szóló rendeletet is.

Korosa Titanilla

Az ülésen elhangzott, hogy a polgármesteri hivatalt azért kell átszervezni, hogy a város fejlesztése érdekében igénybe veendő pályázati forrásokkal kapcsolatos feladatokat hatékonyabban és magasabb szakmai színvonalon tudja ellátni. Június 1-től a hivatal városfejlesztési, önkormányzati és pénzügyi osztályra, valamint polgármesteri kabinetre tagozódik, vagyis kettéválik a korábbi városfejlesztési és önkormányzati osztály, és a korábbi közigazgatási osztály feladatai az önkormányzatihoz kerülnek át. 

Döntöttek a Mesevár Óvodában a 2022–2023-as nevelési évben indítandó csoportok számáról. A nevelési évet várhatóan 258 óvodással kezdik meg, közülük 64 az új beiratkozó. Tizenegy csoportot indítanak, átlagosan 23 fővel. 

A rendezési tervet a Lenti és Hernyék között, a 75. főúttal párhuzamosan tervezett kerékpárút megépítése miatt módosították. Elfogadták a gyermekvédelmi és a gyermek­étkeztetési feladatokról szóló tájékoztatókat, valamint a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet és az egészségfejlesztési iroda, a Civil Kurázsi Közalapítvány és a Gyógyhelyünk Lenti Egészségturisztikai Közalapítvány tavalyi évről szóló beszámolóját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában