Megmérettetés

2022.05.04. 12:00

A legjobb diákokat hívták meg a Kőrösi Idegen­nyelvi Verseny döntőjébe Nagykanizsán

Hétfőn rendezték meg a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a Kőrösi Idegen­nyelvi Verseny döntőjét.

Horváth-Balogh Attila

Orbán Viktorné és Kovács Lajosné, a vizsgabizottság tagjai Smolcz Frigyessel egyeztetnek a verseny előtt Fotó: Szakony Attila

A német és angol nyelvi kategóriában megrendezett verseny írásbeli fordulóján 150 diák vett részt a környék általános iskoláiból, a szóbeli fordulóra pedig nyelvenként és évfolyamonként a hat legjobb diákot hívták be. A szóbelin a diákok négy bizottság előtt adtak számot tudásukról, a témakörök közt mindennapi és aktuális témák szerepeltek, a hetedik és a nyolcadik évfolyamon pedig egy rövid szöveg tartalmát is össze kellett foglalniuk a gyerekeknek, majd véleményt mondani róla. 

– A mostani volt az ötödik megmérettetésünk a Kőrösi Idegennyelvi Versenyek sorában, tavaly, sajnos, kimaradt egy alkalom a pandémia miatt – hallottuk Smolcz Frigyes igazgatótól, aki elmondta: a verseny megrendezését a helyi német nemzetiségi önkormányzat támogatta. – A négy értékelő bizottság tagjait a város és a térség oktatási intézményeiből hívtuk, ők rangsorolták a gyerekek tudását. 

Ez alapján angol nyelvből első helyezést ért el Zsoldos Hanna (Kőrösi), Kerezsi Kinga (Kőrösi), Drávai Andor (Kőrösi) és Farkas Benedek (Zrínyi Miklós Általános Iskola, Nagykanizsa). Német nyelvből pedig Zámbó Lili (Kőrösi), Jánosi Anna Borka (Zrínyi), Tóth-Pajor Adél (Kőrösi) és Jánosi Gergő Soma (Zrínyi) állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában