Belvárosi gasztrosétával is készülnek

2022.04.20. 06:50

Új és érdekes programokkal várja a vendégeket Egerszeg

Megállíthatatlanul tör előre a tavasz, és a természet ébredésével sokan húznak bakancsot, ülnek kerékpárra vagy utaznak el, hogy felfedezzék Magyarország szépségeit. A zalaegerszegi Tourinform-irodában készen állnak a turisták fogadására, valamint tartalmas városi programokkal is készülnek az érdeklődőknek.

Jóna István

Tuboly Andrea a Zalaegerszeg feliratnál

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Az év eleje általában a töltekezés, a tervezés, az inspirálódás időszaka, ezért irodánkban is többnyire háttérmunka – kreatív alkotás, kiadványok szerkesztése – zajlik. Ám a természet éledésével, a jó idő megjelenésével együtt az emberek kirándulási kedve is visszatér – mondta Tuboly Andrea irodavezető. 

Hozzátette, hogy ebben az időszakban a várost, az ismert nevezetességeit meglátogatók mellett a bakancsos és aktív turisták száma is jelentős. Tavasszal sokan keresik fel a különleges természeti értékekkel bíró területeket is. 

– Az elmúlt években jelentősen megnőtt az érdeklődés a Zala-völgyi kockásliliom-mezők iránt, és számos turista már kifejezetten az azálea virágzásához tervezi és igazítja zalaegerszegi kirándulását. Emellett egyre többen már a nyári belföldi szabadságukat és csoportos kirándulásaikat tervezik – folytatta az irodavezető. 

Tuboly Andrea elmondta, a Tourinform-iroda mind a tervezésben, mind az itt-tartózkodás ideje alatt tudja segíteni a vendégeket. Ezért fontos, hogy Zalaegerszeg évről évre bővülő turisztikai kínálatát folyamatosan bemutassák, ezzel is támogatva az idegenforgalomban érdekelteket. Ebben az időszakban különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több felületen megszólítsák a vendégeket. 

– Irodánk azon utazók számára, akiknek a személyes találkozás fontos, a közelmúltban a 44. Budapesti Utazás Kiállításon, a Kvártélyház Kft. standján népszerűsítette Zalaegerszeget. Ugyanakkor az online és a közösségi médiában való jelenlétünk is hangsúlyos, hiszen egyre többen az utazásukat otthonuk kényelmében, a világhálón szinte minden információt megtalálva tervezik. A közösségi média folyamatos kihívás elé állít bennünket, követőink igénylik a színes, újszerű, friss tartalmak közlését és az aktualitások megosztását, aminek nagy örömmel teszünk eleget – hangsúlyozta Tuboly Andrea, aki hozzátette: az elmúlt években márkaépítő tartalmakat hoztak létre saját felületeiken, a város nevezetességeit népszerűsítő posztsorozatokat indítottak, melyekben elsősorban érzelmi hatásra törekedtek. Az idei évben a racionális utazási döntéshozatalt kívánják erősíteni. 

– Elindítjuk a Zalaegerszeg – NAGY SZÁM munkacímen azt a sorozatunkat, amely egzakt adatokkal, mégis különleges vagy kevésbé ismert tényekkel hívja fel a város kínálatára a figyelmet, ezzel is népszerűsítve az egyre bővebb turisztikai attrakciók sorát. 

Tuboly Andrea elárulta, hogy idén havi rendszerességgel városnéző sétákat és környékbeli túrákat szervez az iroda a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesülettel közösen. Év végéig bezárólag még kilenc alkalommal ingyenes programokra várják az érdeklődőket. A legközelebbi rendezvényükön fotóriporter és idegenvezető kíséretével járják végig a belváros nevezetes épületeit, helyszíneit és közben a résztvevők a jó fotókészítés praktikáiba, trükkjeibe is betekintést nyerhetnek. A Kattanj rá Zalaegerszegre! című programot azon vendégeiknek ajánlják, akik szeretnék fényképezőgépük vagy mobiltelefonjuk kamerájának segítségével megörökíteni a látnivalókat. 

– A főszezonban – elsősorban az ideérkező turisták számára – heti gyakorisággal hirdetünk meg sétajeggyel látogatható garantált városnéző sétákat 11 alkalommal, idén négy különböző tematikus programhoz csatlakozhatnak a vendégek. Két új témával is készülünk a nyári szezonra: Édes élet Zalaegerszegen – gasztroséta a belvárosban, továbbá Zalaegerszegi randevú – Múltbéli romantikus történetek címekkel – tájékoztatott az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában