Folyamatosan gyűjtik az ajándékokat

2022.04.20. 09:00

Mosolyt varázsol az emberek arcára a hévízi derűs kert

Mostantól „Derűs kert” is van a fürdővárosban, amely azt szolgálja, hogy az alapító, Soborné Mosolygó Liám mosolyt varázsoljon az emberek arcára. A kezdeményezéssel segíteni is szeretne zalai rászoruló fiataloknak.

Péter B. Árpád

Mosolyra és adakozásra csábít a Derűs utcai kert

Forrás: Zalai Hírlap

Kedves figurák – többek között nyulak és mackók – költöztek húsvétra a Derűs utcába, ám a plüsskavalkád csak a kezdet: mostantól folyamatosan gyűjtik az ajándékokat, amiket elvisznek majd a zalai gyermekvédelmi központba, amely 17 megyei lakásotthont működtet. 

Forrás: Zalai Hírlap

Az ötletgazda, Soborné Mosolygó Liám Máté evangéliumát idézi: „Amit eggyel a legkisebbek közül tesztek, velem teszitek.” 

– Mindenki, aki szeretne örömet szerezni a lakásotthonokban élő gyerekeknek, hozhat tisztára mosott plüssfigurákat, jó állapotú játékokat, tiszta ruhákat, cipőket – fogalmaz –, amiket szívesen továbbítunk a rászoruló fiataloknak. A lakásotthonokban nehéz sorsú gyerekek élnek, 10-12-en két-három nevelővel. Szeretnénk puha melegséget, örömet vinni az életükbe. 

Forrás: Zalai Hírlap

A kezdeményező hangsúlyozza: jót tenni jó – az év minden napján –, s a szeretet gyógyítja a testet, lelket, az emberi kapcsolatokat és a világot is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában