Közel 9 millió forintot

2022.04.15. 11:00

Modern eszközöket nyertek a közterületek karbantartására Pölöskefőn

A Magyar Falu programban nyert tavaly Pölöskefő közel 9 millió forintot a közterületek karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére. Az átadót csütörtökön tartották a községháza udvarán.

Benedek Bálint

Az eszközparkot Szollár Norbert polgármester és Nagy Bálint, a térség újonnan megválasztott országgyűlési képviselője nézte meg az eszközparkot

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A hivatal udvarán példás rendben mutatták be az új eszközöket, melyek épp ideális időben, a tavaszi munkák megkezdése előtt érkeztek. A település polgármestere, Szollár Norbert elmondta: az előző géppark már elavult, főleg olyan berendezéseket tartalmazott, melyek javítása gazdaságtalan volt.

- A településünkhöz közel ötezer négyzetméternyi közterület tartozik, aminek gondozása, karbantartása és a fűnyírás állandó feladatunk - fogalmazott a településvezető. - A pályázat keretében több eszközt vásárolhattunk: ágdarálót, bozótvágót, fűnyíró traktort, két önjáró fűnyírót és magasgazvágót. Utóbbi szerkezet a flotta legdrágább darabja. A műszaki paraméterei arra engednek következtetni, hogy megkönnyíti az eddig nehezen megközelíthető helyek gondozását. Eszerint 27 lóerős, amihez összkerékhajtás jár, így a meredekebb domboldal, vagy épp a 150 centiméter magas gaz sem jelenthet gondot a gépnek.

Nagy Bálint, a térség újonnan megválasztott országgyűlési képviselője kifejezetten örült annak, hogy egy ilyen nagyívű fejlesztés valósulhatott meg a kistelepülésen. Az eszközpark teljes lecserélése lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb munkavégzést, ami a faluképnek is használ.

- Az itteni példa is jól szemlélteti azt, milyen fontos a Magyar Falu program támogatása a településeknek - fogalmazott. - Három éve indította útjára a kormány ezt a támogatási formát azzal a céllal, hogy a településeken a leginkább megoldásra váró problémákat orvosolhassák. Az új Orbán-kormány amellett döntött, hogy folytatja a vidék megújítását, jelentősen nagyobb, háromszor akkora összeget fordít a jövőbeni fejlesztésekre. Például az elmúlt héten megjelentek az újabb eredmények, e szerint kizárólag ebben a térségben 56 település 88 pályázata közel 1,4 milliárd forint értékben léphet előre. Az irány tehát jó, s arra biztatok minden településvezetőt, hogy a többi pályázati lehetőséggel is éljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában