Magyar és horvát együttműködés

2022.04.24. 10:03

Megtartották Lentiben a Szent György napi turisztikai vásár és Táncfesztivált

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Szent György napi turisztikai vásár és Táncfesztivált városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

A program részben folytatása volt a már hét alkalommal megtartott helyi táncversenynek. Deák Szilvia önkéntes segítőtől megtudtuk, hogy ez alkalommal hip-hop, színpadi showtánc, versenytánc, open és művészeti látványtánc kategóriákban 145 koreográfiával nevezett 18 tánccsoport, a nap folyamán így közel 500 táncos lépett színpadra. Érkeztek többek között Pécsről, Veszprémből, Szombathelyről, valamint több zalai tánccsoport is nevezett. A házigazdákat a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport és a Step Up Tánccsoport képviselte, de bemutatkozott a fesztiválon a horvátországi Muraszerdahely mazsorettcsoportja is. A táncosok egyéni, duó, illetve trió, valamint csoport és formáció koreográfiákkal léptek színpadra.

A programot Horváth László polgármester nyitotta meg, majd a színpadon az esti órákig a táncosoké volt a főszerep. A produkciókat a társastánc pedagógus Novák Tamás, a klasszikus balett és modern táncpedagógus Lakatos-Varga Boglárka, a Bonita Tánccsoport egykori vezetője Langstadler-Kovács Melinda és a tánc- és drámapedagógus Károly Róbertné értékelték. Végül a Lenti Táncfesztivál Bajnoka címet a Veszprémből érkező FootNotes Dance Company kapta a legkreatívabb műhelymunkáért. Különdíjban részesült a Muraszerdahelyről az Udruga mažoretkinja Murskog Središća, a szombathelyi Westside TSE és a zalaegerszegi Royal Dance Studio SE. Előadói különdíjban részesült FootNotes Dance Company táncosa Göde Izabella.

A lenti Step Up tánccsoport ezüst minősítést szerzett, a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport tagjai pedig 3 első helyezést, 1 arany minősítést és 2 második helyezést értek el.

Basic Táncstúdió Tapolca művészi látványtánc mini csop Hercegnők formáció

A nap folyamán a táncosok és nézők által alkotott élő Lenti felirat drónfelvételére is sor került, melyet össztánc követett mintegy 300 fő részvételével a Deák Fanni által bemutatott koreográfiára, ami óriási sikert aratott.

A vásáron pedig horvát, szlovén és magyar turisztikai szolgáltatók mutatták be a térségek idegenforgalmi attrakcióit az érdeklődőknek, mellettük magyar és horvát kézművesek, helyi termelők kínálták portékáikat. Találhattak a vásározók fügetermékeket, ízesített száraztésztákat, lekvárokat, szörpöket, fazekas termékeket, kézműves ékszereket, ajándéktárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában