Modern intézménnyé vált

2022.04.27. 15:32

Hivatalosan is átadták a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolát

A megye egyik legmodernebb intézményé vált a felújítást követően a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Szerdán ünnepélyes projektzárót tartottak és hivatalosan is átadták az intézményt.

Korosa Titanilla

Kovács Tamás a Szabadics Zrt. ügyvezetője, Horváth László, Vigh László, Kajári Attila, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Szakál Zoltán, Végi Csaba

Az iskola infrastrukturális fejlesztését célzó projektről több alkalommal beszámoltunk lapunkban. Most az intézmény tornatermében megtartott rendezvényen elsőként Horváth László, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Arról beszélt, hogy az 1972-ben emelt intézmény és az itt folyó nevelői munka már megérdemelte a teljes megújítást, hogy a fiataloknak és a pedagógusoknak megfelelő, biztonságos körülményeket biztosítsanak. Jelezte, hogy a városban folyamatosan újítják meg a közösségeket szolgáló épületeket, az elmúlt időszakban több nagyobb beruházás valósult meg, vagy van folyamatban. Az ezekre költött források meghaladják a 7 milliárd forintot, ehhez csatlakozik közel 1,9 milliárd forinttal a Vörösmarty iskola megújítása, míg az intézmény konyhájának és éttermének modernizálására az önkormányzat 200 millió forintot költött.  

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy mintegy fél év alatt elkészült a kivitelező a munkálatokkal. 

Elvégezték az épület hőszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, megtörtént a csapadék- és szennyvízelvezetés, a mozgáskorlátozott mosdók kialakítása, a szintek közötti mozgásról lift gondoskodik. Tanári szobák, tantermek, szaktantermek padozat-, a közösségi terek, vizesblokkok burkolatcseréje valósult meg és a tornaterem is megújult. Sor került világítás-, fűtéskorszerűsítésre és kazáncserére. Emellett gazdagodott az informatikai-, oktató- és fejlesztőeszközállomány is. 

Kajári Attila kiemelte, hogy a Zalaegerszegi Tankerületi Központ fennállása óta összesen hat milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket pályázatok útján.   

Végezetül Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy mindig akkor fejlődött az ország, mikor keresztény-konzervatív irányítói voltak. Az iskola felújítása jelzi mindazt, ami erre az oldalra jellemző. Mint mondta: a gyermekek a jövő, a család mellett a pedagógusoknak is fontos szerepük van a gyerekek fejlődésében és a példamutatásban.   

 

A iskolát Végi Csaba esperes és Szakál Zoltán lelkész áldották meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában