Tavaszi vigadalom

2022.04.25. 07:00

Együtt vigadt Murarátka

Két korábbi elmaradt programot is pótolt a Tavaszi vigadalom elnevezésű rendezvény, amit szombaton tartottak a dél-zalai településen. Délelőtt disznót vágtak a község kultúrházánál, a délután folyamán szórakoztató műsorszámokat tekinthetett meg a közönség.

Gyuricza Ferenc

Szabó Zoltán alpolgármester (balról), Gyergyák Zoltán és Lakó József készítik a lesütött húst a délutáni programhoz Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyergyák Zoltán, a község polgármestere elmondta: még az elmúlt évben kapott a település a Magyar falu program támogatásával egymillió forintot rendezvények megszervezésére. Ezt az összeget április 30-ig kell elkölteniük. 

– Eredeti elképzelésünk az volt, hogy három program, a szüreti felvonulás, a helyi szépkorúak ünnepe és az újévi koncert költségeit fedezzük ebből az összegből – folytatta a polgármester. – Utóbbi kettőt azonban a pandémia miatt le kellett mondanunk, ezért gondoltunk arra, hogy tavasszal egy nagyobb szabású, szabadtéri eseménnyel kárpótoljuk a helyi lakosokat, illetve azokat az elszármazottakat, akik a környező településeken élnek és szívesen látogatnak vissza Murarátkára. 

A Tavaszi vigadalom megrendezésében a 2021 végén alapított, jelenleg 19 tagú Murarátka Fejlődéséért Egyesület és a Mura Mentőcsoport volt az önkormányzat együttműködő partnere. Az említett szervezetek tagjai a szomszédos Muraszemenyéről megvásárolt disznót is közösen dolgozták fel, készítettek húsos kolbászt, főztek káposztát, illetve sütöttek húst is bőven, hogy a délutáni programokra érkezők ne maradjanak éhen, míg mások süteményekkel, pogácsákkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. 

A délutáni programot – ahol a letenyei termelői piac árusai is bemutatták termékeiket – a térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter nyitotta meg, azt követően a Kerka Táncegyüttes, majd a Kredenc együttes szórakoztatta a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában