Egyenlő esélyt a közszférában is

2022.04.08. 09:00

A női munkavállalók lehetőségeinek szélesítése a WomEn-Puls program célja

A közszférában foglalkoztatott nők munkaerőpiaci és esélyegyenlőségi helyzetének javítását célozza a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló, WomEn-Puls elnevezésű magyar–osztrák program.

Korosa Titanilla

Négyen az előadók közül: Vinhoffer Judit, Csalló Andrea, dr. Halász Gabriella és Tóth Szilvia

Forrás: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Csütörtökön Lentiben, a városi művelődési központban a projekthez kapcsolódóan tartottak roadshow-t, melyen főként a hölgyeknek szóló előadások hangzottak el. A rendezvény kezdetén Horváth László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, s azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy az önkormányzat intézményeiben több mint 150 nő dolgozik és mindegyiket hölgyek is vezetik, míg a város nyolc gazdasági társasága közül kettőben a szebbik nem képviselői közül kerül ki az ügyvezető. 
 

Vinhoffer Judit, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft. projektmenedzsere mutatta be a WomEn-Puls programot. Elmondta, hogy a költségvetés meghaladja az 1 millió eurót. Több szervezetet is bevontak a megvalósításba, olyanokat, ahol nagy számban dolgoznak női munkavállalók. A program során tréningeket valósítottak meg, szemléletformáló rendezvényeket tartottak, de intézményi partnerség kialakítása is szerepel a célok között. 
Csalló Andrea, a Szám-Pont Kft. ügyvezetője a projekt képzési tapasztalatairól szólva elmondta, hogy nyelvi, digitális és személyes készségek fejlesztésére tartottak tréningeket több területen, munkavállalóknak és vezetőknek. 
 

A továbbiakban Tóth Szilvia tréner az érzékenyítésről, illetve a munkahelyi erőszakmentes kommunikáció eszközeiről beszélt a hallgatóságnak és szituációs gyakorlattal is alátámasztotta a mondottakat. Dr. Halász Gabriella orvos-közgazdász, szociális menedzser A munka és a magánélet összehangolása a közszférában dolgozók számára, majd Boros Mónika szociológus, szakpszichológus A kiégés, mint hétköznapi csendes gyilkos címmel tartott előadást. A nap során lehetőség nyílt személyiségteszt elkészítésére, az office-jóga alapjainak elsajátítására, képzési tanácsadásra, vércukor- és vérnyomásmérésre, valamint testösszetétel-elemzésre is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában