4,25 méter magas

2022.04.21. 07:00

A német ősökre emlékez(tet)ve – Út menti feszület hirdeti a 300 éves betelepülést Fűzvölgyön

Nagypénteken adták át és áldották meg a település határában a helyi németség ősei betelepülésének emléket állító út menti feszületet.

Horváth-Balogh Attila

Arányi Zoltán plébános és Hohl László az új feszület mellett

Forrás: Zalai Hírlap

Mint arról tavaly ősszel már beszámoltunk, kőből készült feszületet állíttatott a település határában a helyi német nemzetiségi önkormányzat, amely pályázaton nyert 650 ezer forintot a megvalósításhoz. Fűzvölgyre és a térségbe 300 évvel ezelőtt települtek be a mostani németség ősei Koblenzből, erre emlékeztet a feszület, melyet nagypénteken adtak át. Hohl László, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta: fontosnak tartják a nemzetiségi hagyományok és kultúra megismertetését, a német nyelvű hitélet erősítését; reményeik szerint ehhez is hozzájárul a most átadott feszület. Az ünnepélyes eseményen a nemzetiségi önkormányzat alelnöke, Schmidt Józsefné köszöntötte a megjelenteket, s beszélt a 300 éves évfordulóról. A 4,25 méter magas feszületet Arányi Zoltán újudvari plébános áldotta meg. Hohl Zoltántól azt is megtudtuk: az elmúlt években a kisebbség vallási életének emléket állító valamennyi mementót felújították. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában