Frissen Zalából

2022.03.10. 13:04

"Rovarhoteleket" készítettek a kiskanizsai óvodások

A kiskanizsai Pipitér Tagóvoda „Az én rovarhotelem” pályázata nemrégiben lezárult. Ebből az alkalomból a Beporzók napjához kötődő zenés, táncos program várta a gyerekeket.

Benedek Bálint

A kiskanizsai Pipitér Tagóvoda apróságai megvizsgálták a rovarhoteleket. Az előtérben, balról: Horváth Zsombor, Kaszás Hédi, Rodek Bori, Proszenyák Bence, Horváth László, Katona Zsófia, Pati Szabina óvónő és Simon Barnabás

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Beporzók napján tematikus délelőttel készültek, ahova méhészt is meghívtak. A szakember interaktív előadásában felhívta a legkisebbek figyelmét, hogy a vírusos-járványos helyzetben különösen fontos, hogy vigyázzunk a rovarokra. Az általuk biztosított méz ugyanis a szervezet természetes immunerősítését szolgálja. Az óvodapedagógusok látványos Zümi tánccal, mézes méhecskékkel, valamint méhekhez kapcsolódó mozgásos játékokkal tették színesebbé a napot.

 

– Mindennapi táplálékunk mintegy egyharmadához kellenek a beporzók – mondta Göndör Réka, a Pipitér Tagóvoda vezetője. – Azt se feledjük el, hogy mennyi örömöt köszönhetünk még a rovaroknak: illatos, tarka rét és egy csokor virág. A beporzók szerepe tehát igazán felbecsülhetetlen, megőrzésük mindannyiunk érdeke. Ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk idén is a Beporzók napjához, és felhívjuk óvodásaink, rajtuk keresztül a családok figyelmét a szorgos rovarokra, természetben betöltött szerepükre, védelmükre.

 

Az óvoda pályázatot hirdetett „Az én rovarhotelem” címmel. A családok feladata az volt, hogy saját ötlet alapján, természetes vagy újrahasznosított anyagokból bogárlakot készítsenek a virágporgyűjtőknek.

 

– Örökös zöld óvoda lévén markánsan megjelenik a fenntarthatóságra nevelés és ökológiai tudatosság a nevelőmunkánkban, az ezekhez kapcsolódó attitűdök formálása is feladatunk az óvodában – folytatta a tagóvoda-vezető. – A szülőkkel együtt a gyerekek is jól szorgoskodtak, hiszen 21 rovarhotel érkezett és nagyon kreatív, ötletes, igényes megoldások születtek. A bogárhotelekből egy hetes kiállítást rendeztünk székhelyóvodánkban.

 

A rovarhotel készítőket jutalomban részesítették. A közönségszavazás első három helyezettje, valamint négy kategória győztes is különdíjat vehetett át. A speciális lakhelyek további sorsáról a vezető annyit elárult, hogy tovább „üzemelnek” a településrész, valamint az óvoda méhlegelővé alakított kertjeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában