Frissen Zalából

2022.03.04. 14:59

Pannónia kincsét keresik 825 párlat közül Nagykanizsán

Benedek Bálint

A nagykanizsai Pannónia Pálinkakultúra Egyesület szervezésében a sormási István Parkhotel malomtermében rendezték meg a Pannónia Párlatversenyt, melyen a szabad magánfőzők és a bérfőzetők házi-pálinkákkal, azaz párlattokkal nevezhettek. A megnyitón Gazdag Attila az egyesület elnöke köszöntötte a bírákat, köztük Pető Krisztinát Üllőről és Pavlicsek Csaba Perkátáról

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Öt országból minden eddiginél több, 825 darab minta érkezett a negyedik alkalommal megtartott Pannónia párlatversenyre. A beérkezett tételek közül hazai bíráló bizottság választja ki "Pannónia kincsét" a sormási István Parkhotel malomtermében.

 

A kizárólag szabad magánfőzők és bérfőzők számára hirdette meg a versenyt a nagykanizsai Pannónia Pálinkakultúra Egyesület. A beérkezett tételek a legnagyobb gondoskodás mellett, maximális anonimitással kerülnek az országosan elismert pálinka szakértőkből álló zsűri asztalára. Gazdag Attila, a szervező egyesület elnöke elmondta: az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatán nyert 4 millió forintot a párlatverseny lebonyolítására is fordítják.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A rekordszámú nevezés miatt két napon keresztül tart a bírálat – folytatta. – Pénteken az almától, a körtén át, a málnáig minden gyümölcspárlatot rangsoroltak a szakértőink, szombaton pedig a szőlőből, illetve törkölyből és borseprőből készült termékek következnek. Az arany oklevéllel díjazott fajtákból kiválasztják a csúcstételeket, utóbbiakból pedig a legeslegjobbat, vagyis Pannónia kincsét. A díjkiosztó gálát március 19-én (szombat) ezen a helyszínen tartjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában