Beruházás

2022.03.09. 17:00

Letették az alapkövet – Logisztikai depót épít Zalaegerszegen a Magyar Posta

A tervek szerint év végéig megépül a Magyar Posta zalaegerszegi logisztikai üzeme a Fuvar utcában.

Mozsár Eszter

A több száz millió forintos zöldmezős beruházás alapkövét szerdán tette le (felvételünkön balról jobbra) Láng Géza nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, valamint Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai igazgatója. A fotó bal oldalán dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, jobb oldalt Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A beruházás eredményeként egy több mint 2700 négyzetméter alapterületű depó épül, aminek ellátási körzete Zala megye 182 településére terjed ki, s közel 180 ezer lakos számára kézbesíti majd a csomagokat.

 

Dr. György László hangsúlyozta, a szakma az elmúlt évtizedekben azon dolgozott, hogy olyan infrastruktúra épüljön ki, ami a nyugati tőke és a magyar vállalkozások számára könnyen elérhetővé teszi az termékek eljuttatását a vevőkhöz. Az államtitkár ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az anyaországi és a határon túli magyarok között még mindig nincs megfelelő összeköttetés. 

 

- Egyszerre érdemes vonzónak lenni a külföldi működő tőke előtt, valamint eljutni a saját piacainkra. A magyar logisztika az, ami a mostani helyzetben a széttöredező világunkat, illetve annak magyar részét képes egybentartani. Nagyra értékeljük, hogy a Magyar Posta mindent megtesz ezért, s végigkíséri, segíti a magyar vállalkozásokat a digitalizáicó és az e-kereskedelem világában. A postánál nem álltak le az elmúlt időszakban a munkálatok csakúgy, mint a gazdasági többi területén. Az átmeneti nehézségek ellenére az utóbbi másfél évben Magyarországon 40 százalékkal több beruházás valósult meg, mint a visegrádi vetélytársaknál – mondta dr. György László.

Az ünnepségen a logisztika jelentőségéről beszélt dr. László György államtitkár

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Láng Géza utalt arra, hogy a mintegy 50 milliárd forintos MPL+ projekt a Magyar Posta történetének egyik legnagyobb beruházása. A modernizálásnak köszönhetően automata csomagfeldolgozó rendszerek épülnek, megújul a teljes logisztikai infrastruktúra és informatika. Országosan egy 23 (19 vidéki és 4 fővárosi) depóból álló logisztikai hálózatot alakítanak ki, amely képes lesz akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni a várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget.  A magyar kormány is fontosnak tartja, hogy a posta szolgáltatóként és munkáltatóként a 21. századi követelményeknek megfelelelő, versenyképes vállalattá fejlődjön, mondta a helyettes álltamtikár.

 

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett, hogy lesz egy másik fontos logisztikai beruházás a városban, hiszen a postai mellett elindult a Metrans konténerterminál építése is. 

 

Vigh László a térség jelentős gazdasági központjaként említette a szomszédos ZalaZONE Járműpari Tesztpályát, ami mágnesként vonzza majd a cégeket, befektetőket. 

 

Végül Varga János logisztikai igazgató hozzátette, az új üzem várhatóan évente 140-150 ezer csomagot kézbesít. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában