Csak egészségügyi gyérítést alkalmaznak

2022.03.26. 21:00

Közgyűlést tartott a Kerkafalvai Erdőbirtokosság

Évértékelő és egyben tisztújító közgyűlést is tartott a közelmúltban a Kerkafalvai Erdőbirtokosság. A tagság Nemes Kálmán elnököt, a község polgármesterét megerősítette tisztségében, a vezetőség azonban némileg megújult.

Gyuricza Ferenc

Az elnök munkáját a jövőben Jánokiné Kálmán Zsanett, Őr József, Magai Róbert és Tóth Tamás segíti. Nemes Kálmán elmondta: annak ellenére eredményes évet zártak, hogy a 209 hektáros területükön csupán tisztítást, egészségügyi gyérítést végeztek. Ennek, valamint a természetvédelmi területeik után kapott támogatásnak köszönhetően húszmillió forintot oszthattak ki tagjaik között, ez azt jelenti, hogy négyzetméterenként 9,50 forintos osztalékot fizettek. Az elnök hozzátette: 2022-ben hasonló módon folytatják a gazdálkodást, azaz tarvágást idén sem terveznek, ezen csak abban az esetben változtatnak, ha a lucfenyőt megtámadó betegség még jobban elterjed erdeikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában