Minden diáknak esélyt ad

2022.03.10. 07:00

Közel 900 millió forintból újították, bővítették a zalaapáti iskolát

Átadták a felújított, kibővített és sportcsarnokkal is gyarapodott zalaapáti általános iskolát.

Péter B. Árpád

Dr. Varga Andrea, a keszthelyi járási hivatal vezetője, Manninger Jenő, Kásler Miklós, Nagy Bálint és Vincze Tibor az új sportcsarnok bejárata előtt

Forrás: Péter B. Árpád/Zalai Hírlap

A beruházás során természettudományos labor, informatikai, nyelvi, zenei és rajztanterem is épült, emellett kialakítottak egy könyvtárt és egy orvosi szobát. A fejlesztésre a Nagykanizsai Tankerületi Központ összesen 871,44 millió forint támogatást kapott, amelyből 611 millió kormányzati forrás volt. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédében kiemelte, „a kormány politikájának abszolút prioritása a család, a gyermek és a nemzet jövője, s ennek érdekében rendkívüli fejlesztéseket indított el, nem csak materiális értelemben.” A tárcavezető leszögezte: „mi megvédjük a gyermekeinket, s ezáltal a jövőnket”, majd Reményik Sándort idézve hozzátette: a templomot s az iskolát is. 

 

 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke arról beszélt: a kormány elkötelezett abban, hogy minden gyermeknek esélyt teremtsen – attól függetlenül, hová születik –, hogy mindent megkaphasson és kiegyensúlyozott, boldog felnőtté válhasson. Mint mondta, az építkezés mellett több oktatási eszköz is érkezett az iskolába, így „irigylésre méltó intézményben lehetünk”. 

 

 

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő emlékeztetett: a 2000-es években azért kellett aggódni, hogy ne zárjanak be iskolákat, a polgármesterek pedig azon törték a fejüket, hogyan gazdálkodják ki a fenntartásukhoz szükséges összeget. Ezt a gondot a jelenlegi kormányzat átvette a településektől, és egységes színvonalat igyekszik teremteni, ami óriási eredmény, kézzelfogható jeleit bárki láthatja szerte az országban. 

 

 

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, ebbe az intézménybe nyolc település több mint 160 gyermeke jár, akik mostantól korszerű körülmények között tanulhatnak. A kormány nemcsak felismerte a vidék fejlesztésének fontosságát, hanem nagyon sokat tett azért, s így visszaadta az ott élők jövőképét – emelte ki, majd leszögezte: a választás tétje az is, tudják-e folytatni a megkezdett munkát. 

 

 

Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere szerint ez a térség kiváló és hiteles hely, szemük előtt pedig az lebeg, hogy a jelenben a jövőt építsék. Hozzáfűzte: az iskolafejlesztéssel valóra vált a település álma. Szavait úgy zárta, köszönet mindenkinek, aki részt vállalt ebből, „de ne feledjük: mindenekelőtt Istené a dicsőség”. A tornacsarnokot végül Cséry Gergely plébános áldotta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában