Több napon át tartott

2022.03.25. 15:10

Kétszáztíz zsák hulladékot gyűjtöttek össze a Zalaapáti tavaszi nagytakarításán

Több mint 200 zsák szemét gyűlt össze a faluban egy országos akció részeként. Az utak mellett főként műanyag palackokat és energiaitalos dobozokat találtak.

Péter B. Árpád

Autókból hajigálják ki a legtöbb szemetet

Forrás: önkormányzat

A Magyar Közút már évek óta szervez országos tavaszi nagytakarítást, melyhez rendre csatlakozik Zalaapáti is. A cél, hogy az eldobott, környezetszennyező hulladékokat összegyűjtsék. 

 

Az akció hétfőtől szerdáig tartott, de a településen lelkes civilek már a múlt hétvégén munkához láttak, amit az önkormányzat kötelékébe tartozó dolgozók folytattak aztán. Összesen 210 zsákot töltöttek meg az utak mellett eldobált szeméttel, emellett rengeteg gumiabroncsot is összeszedtek a résztvevők. 

 

Mint azt a kedden a terepen is dolgozó Vincze Tibor polgármester elmondta: főként műanyag flakonokat és energiaitalos dobozokat találtak, utóbbiakat jellemzően az autó ablakát lehúzva dobálták ki felelőtlen emberek. Hozzátette: ezek különösen károsak, hiszen sok száz év alatt sem bomlanak le. 
A résztvevők Zalaapáti közigazgatási területén gyűjtötték a szemetet, így a 75-ösön a Zala-hídtól a gétyei leágazót követő hajtűkanyarig, illetve az Esztergályhorváti és a Bókaháza felé vezető út mentén, s jutott figyelem a kerékpárutak környezetére is, ahol szintén sok hulladékot találtak. 

 

A településen összességében mintegy húszan vettek részt az idei tavaszi nagytakarításban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában