Közös az értékrend

2022.03.07. 06:50

Gulyás Gergely a református templomban tartott előadást Nagykanizsán

A helyi közösségek megerősödése az egyház egészének megerősödését is jelenti, és kellően erősek vagyunk ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is összetartsunk – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a 22. Kanizsai Esték keretében, a református templomban tartott előadásán.

Benedek Bálint

A Kiscsillag református óvodát is megnézte a miniszter. A képen Hella Ferenc lelkész, Cseresnyés Péter parlamenti képviselő, Szlotta Hajnalka intézményvezető, Balogh László polgármester és Gulyás Gergely miniszter. Fotós: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Gulyás Gergely Nagykanizsán először megnézte a templom szomszédságában épült Kiscsillag református óvodát, majd a templomban Hella Ferenc esperessel és Cseresnyés Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével közösen sajtótájékoztatót tartott. 

Hella Ferenc elmondta: jó látni, hogy az általuk követett értékrendet a kormány tagjai, így Gulyás Gergely is képviseli. Bízik benne, hogy Isten áldásával a következő időszakban is folytatódhat a kormány előremutató munkája, amit az ország érdekében végeznek, tette hozzá. 

 

– Nagy örömmel jövök abba a városba, mely az elmúlt években nagyon sokat és látványosan fejlődött – fogalmazott Gulyás Gergely. – Azt reméljük, hogy Nagykanizsa és a térség fejlődése töretlen maradhat. Az előadásomban szót ejtek arról, hogy a világ demokratikus részén a politika rossz irányba változott, „vásárivá” vált, ezért mindaz, ami korábban őszinte gesztusnak tűnt, az most álszentségnek tűnhet. A közélet mai állapotában, a Magyarországon eléggé eldurvult helyzetben, ha valakinek a személyes viszonyaiból nem derül ki, hogy keresztény, akkor jobban teszi, ha nem is mondja. 

Gulyás Gergely. Fotó: Szakony Attila

 

Hozzátette: jelentős igény van az egyházi intézményekre, az általuk működtetett oktatásra, kórházi és szociális ellátásra. Lényegesen nagyobb az igény, mint amennyi hely rendelkezésre áll, bár 2010-hez képest több mint kétszer annyi egyházi iskola működik az országban, mutatott rá a miniszter. A finanszírozás biztonságát is megteremtették az alap-, közép- és felsőfokú tanulmányokra vonatkozóan egyaránt, ami hosszú távon az ország javát szolgálja, szögezte le Gulyás Gergely. 

 

 

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő, államtitkár örömét fejezte ki, hogy a rendezvénysorozat a kampányban tartott pódiumbeszélgetések eszmeiségével és céljaival szinte megegyezik. Szeretnék, hogy az elmúlt 12 év gazdasági folyamatokban, valamint szellemiségben előremutató munkája folytatódjon, mondta Cseresnyés Péter, hozzátéve, az előadók ehhez valamennyien hozzájárultak.

Elhangzott: nagy igény van az egyházi oktatásra és ellátásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában