Új épületbe költözhet

2022.03.18. 09:00

Bejárták a zalaegerszegi Szent Család óvodát (videó)

Huszonöt éve kezdte meg működését szülői kezdeményezésre és fenntartásban a Szent Család Óvoda, amelynek működtetését az önkormányzat átvette, és 2011 óta a Szombathelyi Egyházmegye a fenntartója.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A megnyitás első évében 43 gyermek járt ide, napjainkra már 110 főre gyarapodott a létszámuk, és az új épülettel hosszú évek óta dédelgetett álom válik valóra.

 

A bejáráson Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, az önkormányzat, az állam és az egyház együttműködése a polgárokat szolgálja, mégpedig Zalaegerszegen követésre méltó módon. Ezt mutatja az egyházi épületek sorának felújítása is, tette hozzá.

 

 

Az oktatás, nevelés területén oázis a Szent Család Óvoda, sok hasonlóra lenne szükség a városban, az országban, ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos fogalmazta meg. A megyeszékhely gyarapodik, és számos terv vár megvalósításra, ha sikerül, akkor a városra 10- 20 év múlva nem lehet majd ráismerni, mondta.

 

Épül nemzetünk kövekben, épül szívünkben, lelkünkben, fogalmazta meg a látottak alapján dr. Székely János püspök, aki hangsúlyozta, ez az óvoda lelki központ is. Az intézmény bemutatásakor Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető elmondta, hogy rövidesen átköltözhetnek a csoportok az új épületbe, ami a beruházás első ütemét jelenti. Ezt követően lebontják a régi, 1958-ban emelt épületet, mert állapota miatt nem menthető meg. Az elképzelések szerint a Czigány István tervei alapján a HomeLand Kft. kivitelezésében megvalósuló új óvodát a maga teljességében ez év végén vehetik birtokba. A földszinti csoportszobák a kerthez kapcsolódnak, és lesz kápolna is, ami egybenyitható a tornaszobával, sorolta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában