Március 15.

2022.03.02. 17:00

Adófizetési határidő közeleg Hévízen

Az önkormányzat adóhatósága folyamatosan küldi ki a helyi adóról szóló értesítőket annak érdekében, hogy akinek fizetnie kell, az határidőre, március 15-ig teljesíthesse kötelezettségét. Erre többféle mód is kínálkozik a fürdővárosban.

Péter B. Árpád

A hévízi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózók – gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók – az önkormányzati hivatali portálon tudják számlaegyenlegüket lekérdezni. Ez a felület a nap 24 órájában rendelkezésre áll. 

 

A közleményben az is szerepel: a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a belföldi számlájáról történő átutalással, vagy készpénz-átutalási megbízással, a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó pedig kizárólag átutalással teljesítheti fizetési kötelezettségét. Minden esetben fel kell tüntetni az azonosító vagy adószámot, magánszemélyek esetében pedig az adóazonosító jelet. 

 

Az aktuális iparűzési adóelőleg összegét az adóegyenleg lekérdezése szolgáltatás alatt lehet megnézni a portálon, amelyen az önkormányzati adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettség (például az építményadó vagy az iparűzési adó) elektronikus úton is teljesíthető bankkártyás fizetéssel. Egy tranzakcióval több adószámlán fennálló tartozás is befizethető – adott tájékoztatást a hévízi polgármesteri hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában