11 éve

2022.03.09. 11:00

A hévízi piac születésnapja

Már tizenegy éve annak, hogy hat mindenre elszánt kistermelő Benkő Lajos hívó szavára létrehozta a Hévízi Termelői Piacot.

Péter B. Árpád

Erről az alapító-üzemeltető a piac közösségi oldalán emlékezett meg, felidézve: hideg volt, a szél hordta a havat, de a lelkesedés erősebbnek bizonyult, mint az akadályok.

 

Benkő Lajos úgy fogalmazott: egy hónap múlva már mintegy százan jártak ide felváltva, s s egyre többen. Azóta több mint ezer őstermelő, kistermelő, kézműves és régiségárus fordult meg a piacon. 

 

– Az eredeti elképzelésem, miszerint lehetőséget szerettem volna biztosítani a magyar termékeknek, gazdáknak és kézműveseknek, úgy érzem, sikerült – szögezte le a piacvezető. – Az évek folyamán egyre népszerűbbek lettünk. Ma már messzi országokból és távoli magyar városokból is vannak rendszeresen visszatérő vásárlóink. Hírünket a médiának és a jó munkánknak köszönhetően más vidéken is ismerik. Városi rendezvényeken és más települések programjain árusaink portékáikkal öregbítik piacunk és Hévíz hírnevét. A járvány sajnos bennünket is megérintett, amit ez a szomorú testvérháború csak fokoz – tette hozzá Benkő Lajos.

 

A közösség vezetője azzal zárta ünnepi bejegyzését: „Reménykedjünk, hogy az immár külsejében is megújult piacunk minél előbb visszatérhet a régi életéhez, és mindenki megelégedésére folytathatja feladatát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában