Frissen Zalából

2022.02.04. 09:00

Szőlőhegyi kilátót szeretnének építeni Tormaföldén

Eléri a 100 millió forintot a településen az utóbbi időszakban lezajlott fejlesztések, valamint a megvalósítás előtt álló nyertes pályázatok összértéke.

Korosa Titanilla

A pihenőparkra ötmillió forintot költhettek

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Mindezekről nemrégiben Kondákor József polgármester számolt be lapunknak. Elöljáróban elmondta, hogy a támogatásoknak köszönhetően újabb lendületet vett a falu fejlődése. 


– Az elmúlt két évben a megfogalmazott céljaink szerint igyekeztünk a pályázati lehetőségeket minél jobban kihasználni – kezdte Kondákor József. – Ennek eredményeként összesen mintegy 100 millió forint támogatást nyertünk el, melyek közt jelentősek a Magyar falu program által biztosított források. Ebben a pályázati rendszerben nyertünk el 5 millió forintot a pihenőpark létrehozására, újabb 5 milliót temetőkerítés építésére, 40 millió forintot a lakosi hegyi út felújítására 1600 méter hosszban, de vis maior támogatásból is tudtunk 5,5 millió forintot költeni önkormányzati út helyreállítására. Ugyancsak 5 millió forintot ítéltek oda a faluprogramból rendezvényszervezésre, ezen belül a búcsúi programra és a gesztenyefesztiválra, valamint mintegy 15 millió forintot a falugondnoki autó cseréjére. A településen működő, a szőlősgazdákat összefogó Szent János-hegyért Egyesület pedig 5,5 millió forintot nyert el ingatlanvásárlásra, amelyből a volt iskola épületét vesszük meg. Mindezeken túl egyesületeink több alkalommal nyertek 300-300 ezer forintot, melyekből működésüket finanszírozzák. Működik a faluban a Start munkaprogram is, melynek keretén belül új kerítés készült a hivatalhoz, megújultak a buszmegállók, szociális helyiségeket építettünk a kultúrházhoz, és kézigépeket vásároltunk. Egy eszközfejlesztési pályázatnak köszönhetően 7 millió forint értékben bővítettük a gépparkot traktorra szerelhető hóekével, homlokrakodóval, pótkocsival, szállítóládával, mulcsozóval. Elnyertünk további 4 millió forintot az utak mentén lévő kőkeresztek felújítására, és 17 millió forintból folytatjuk a Paposai-hegyen a zártkerti út felújítását. 


A polgármester mindezeken túl elmondta, hogy módosították a településrendezési tervet is a Szent János-hegyre tervezett kilátó építése miatt. A létesítményt pályázati forrásból valósítják meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában